مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بتائین و سویه بر عملکرد و بیان ژن BHMT در جوجه های گوشتی در معرض آب آشامیدنی دارای سطوح مختلف غلظت کل جامدات محلول

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 108

چکیده

 این پژوهش, با هدف بررسی اثرات افزودن بتائین به جیره جوجه های سویه های راس و آرین که آب آشامیدنی با غلظت کل جامدات محلول (TDS) مختلف دریافت نموده بودند, انجام شد. 720 جوجه گوشتی یک روزه, سویه های راس 308 و آرین برای مدت شش هفته در 12 واحد آزمایشی توزیع گردیدند. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل (2 × 2 × 3) حاوی دو سطح بتائین افزودنی (صفر و 2/0 درصد جیره) و سه سطح TDS (mg/l 400, 2000 و 3500) با چهار تکرار و 15 جوجه در هر تکرار در روز هفتم انجام شد. . با افزایش غلطت TDS آب وزن بدن جوجه ها کاهش و ضریب تبدیل غذایی و آب مصرفی آن ها افزایش داشت. بتائین افزودنی تأثیر معنی داری برافزایش وزن و مصرف آب در طی دوره پایایی داشت. درصد تلفات و رطوبت فضولات در تیمارهایی که آب با TDS بالاتر دریافت کرده بودند بیشتر بود. مقدار رطوبت فضولات با افزودن بتائین کاهش پیدا کرد. اثر افزودن بتایین و افزایش TDS بر روی میزان غلظت سدیم خون جوجه ها در 28 روزگی معنی دار بود (05/0 < p). با افزایش TDS در آب آشامیدنی همچنین در سویه آرین نسبت به سویه راس بیان ژن آنزیم BHMT در کبد جوجه ها کاهش داشت. با افزودن بتائین به جیره جوجه ها بیان ژن افزایش پیدا کرد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت مواد محلول در آب عملکرد جوجه ها کاهش می یابد و اضافه کردن بتائین می تواند راه حلی برای این مشکل باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مستشاری، مسعود، صادقی، علی اصغر، خانیان، سعیداسماعیل، و احمدی، جعفر. (1399). اثر بتائین و سویه بر عملکرد و بیان ژن BHMT در جوجه های گوشتی در معرض آب آشامیدنی دارای سطوح مختلف غلظت کل جامدات محلول. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 33(127 )، 93-108. SID. https://sid.ir/paper/383431/fa

    Vancouver: کپی

    مستشاری مسعود، صادقی علی اصغر، خانیان سعیداسماعیل، احمدی جعفر. اثر بتائین و سویه بر عملکرد و بیان ژن BHMT در جوجه های گوشتی در معرض آب آشامیدنی دارای سطوح مختلف غلظت کل جامدات محلول. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(127 ):93-108. Available from: https://sid.ir/paper/383431/fa

    IEEE: کپی

    مسعود مستشاری، علی اصغر صادقی، سعیداسماعیل خانیان، و جعفر احمدی، “اثر بتائین و سویه بر عملکرد و بیان ژن BHMT در جوجه های گوشتی در معرض آب آشامیدنی دارای سطوح مختلف غلظت کل جامدات محلول،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 127 ، pp. 93–108، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383431/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button