مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

242
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نوع حلال، زمان و روش استخراج بر ترکیبات شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست بادمجان

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 141

چکیده

 آنتی اکسیدان ها, نرکیباتی هستند که از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. بادمجان, از رایج ترین سبزیجات مورد استفاده در سراسر جهان است که حاوی مقدار زیادی ترکیبات زیست فعال با خواص دارویی می باشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر نوع حلال (اتانول 80%, متانول 80% و آب), روش استخراج (حمام فراصوت و غرقابی) و زمان استخراج (20, 60 و 80 دقیقه) بر میزان ترکیبات فنولی, فلاونوییدی, آنتوسیانینی و قدرت مهار رادیکال DPPH, احیاءکنندگی آهن و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل عصاره های پوست بادمجان بود. نتایج نشان داد که اتانول 80% بهترین حلال برای استخراج ترکیبات فنولی (87/86 میلی گرم اسیدگالیک بر گرم ماده جامد) بود, درحالیکه بیشترین میزان ترکیبات فلاونوییدی (23/18 میلی گرم روتین بر گرم ماده جامد) با استفاده از متانول 80% استخراج شد. محتوای آنتوسیانینی عصاره ها در محدوده 33/4-8/0 (میلی گرم سیانیدین در بر گرم ماده جامد) متغیر بود. استفاده از فراصوت به میزان قابل ملاحظه ای, منجر به افزایش استخراج ترکیبات آنتوسیانینی گردید. در بین تیمار های مختلف بیشترین میزان فعالیت مهار رادیکال DPPH (%96/51) و قدرت احیاءکنندگی (46/2, جذب در 700 نانومتر), به ترتیب مربوط به عصاره های آبی و متانولی حاصل از روش حمام فراصوت و مدت زمان استخراج 80 دقیقه بود. بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (23/2 و 27/2, جذب در 695 نانومتر) مربوط به عصاره های متانولی استخراج شده با فراصوت در زمان های 60 و 80 دقیقه بود. در نتیجه استفاده از فراصوت راهکاری مفید در جهت استخراج ترکیبات زیست فعال موجود در پوست بادمجان می باشد و می توان از ترکیبات آنتی اکسیدان طبیعی حاصل در فرمولاسیون های غذایی به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی و تولید غذاهای فراسودمند استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاوه، شیما، صادقی ماهونک، علیرضا، و سرابندی، خشایار. (1399). تاثیر نوع حلال, زمان و روش استخراج بر ترکیبات شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست بادمجان. کارافن، 17(2 )، 129-141. SID. https://sid.ir/paper/383852/fa

    Vancouver: کپی

    کاوه شیما، صادقی ماهونک علیرضا، سرابندی خشایار. تاثیر نوع حلال, زمان و روش استخراج بر ترکیبات شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست بادمجان. کارافن[Internet]. 1399؛17(2 ):129-141. Available from: https://sid.ir/paper/383852/fa

    IEEE: کپی

    شیما کاوه، علیرضا صادقی ماهونک، و خشایار سرابندی، “تاثیر نوع حلال, زمان و روش استخراج بر ترکیبات شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست بادمجان،” کارافن، vol. 17، no. 2 ، pp. 129–141، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383852/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button