Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

375
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در دو گیاه ریحان (Ocimum basilicum) و گل حنا (Impatiens walleriana) و بررسی خواص ضد میکروبی و ضد سرطانی آنها بر روی سرطان تخمدان

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 107

چکیده

 سرطان تخمدان یکی از کشنده ترین سرطان ها در خانم ها محسوب می شود و باعث ایجاد سلول های غیرطبیعی سرطانی میشود که این سلول ها توانایی گسترش و حمله به سایر قسمت های بدن را دارا میباشد. متابولیت های ثانویه از لحاظ ساختاری و شیمیایی بسیار متنوع می باشند و نقش مهمی در درمان انواع سرطان ایفا می کنند. در این مطالعه عصاره دو گیاه تحت تاثیر سه حلال (آب, اتانول 80 % و متانول 80 %) روش عصاره گیری خیساندن گرفته شد و با استفاده از روش فولین سیوکالتو, میزان ترکیبات فنلی و با روش های DPPH (دی فنیل پیکریل هیدرازیل) و FRAP (توانایی احیای آهن) فعالیت آنتی اکسیدانی دو گیاه سنجیده شد. سپس از بین حلال ها, حلال آب که دارای بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی بود جهت بررسی خواص ضد سرطانی بر روی سلول های سرطان تخمدان انتخاب گردید که کشنده ترین عصاره مربوط به عصاره آبی گیاه ریحان در 72 ساعت با میزان IC50 برابر با 001/0 ± 105/1 میلی گرم بر میلی لیتر بوده است. میزان ترکیبات فنلی در دو گیاه تحت تاثیر حلال متانول 80 % بیشترین میزان بود و بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی نیز در دو گیاه در حلال آب مشاهده شد. در بررسی خاصیت ضد میکروبی به روش انتشار دیسکی, این خاصیت فقط در عصاره های اتانولی دو گیاه دیده شد. در سنجش (MIC Minimum Inhibitory Concentration) و(Minimum Bactericidal Concentration(MBC عصاره های اتانولی و متانولی گیاه ریحان و در گل حنا در عصاره های آبی و اتانولی دارای بیشترین اثر بازدارندگی و همچنین کشندگی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حناچی، پریچهر، صالحی زاده، شقایق، رمضانی، ریحانه، کیارستمی، خدیجه، و زرین قلمی، روشنک. (1399). مقایسه میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در دو گیاه ریحان (Ocimum basilicum) و گل حنا (Impatiens walleriana) و بررسی خواص ضد میکروبی و ضد سرطانی آنها بر روی سرطان تخمدان. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(106 )، 95-107. SID. https://sid.ir/paper/387889/fa

    Vancouver: کپی

    حناچی پریچهر، صالحی زاده شقایق، رمضانی ریحانه، کیارستمی خدیجه، زرین قلمی روشنک. مقایسه میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در دو گیاه ریحان (Ocimum basilicum) و گل حنا (Impatiens walleriana) و بررسی خواص ضد میکروبی و ضد سرطانی آنها بر روی سرطان تخمدان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(106 ):95-107. Available from: https://sid.ir/paper/387889/fa

    IEEE: کپی

    پریچهر حناچی، شقایق صالحی زاده، ریحانه رمضانی، خدیجه کیارستمی، و روشنک زرین قلمی، “مقایسه میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در دو گیاه ریحان (Ocimum basilicum) و گل حنا (Impatiens walleriana) و بررسی خواص ضد میکروبی و ضد سرطانی آنها بر روی سرطان تخمدان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 106 ، pp. 95–107، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387889/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا