مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

425
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مورفولوژیکی و مولکولی ریزجلبک های عامل بو و طعم بد آب شرب گرمسار

صفحات

 صفحه شروع 146 | صفحه پایان 155

چکیده

 آبهای شرب منطقه گرمسار قبل از تصفیه از فیلتر های مخصوص در حوضهای بزرگی جمع آوری می شوند که اخیرا به دلیل رشد بی رویه جلبکها و ایجاد بلوم در سطح آب و در نتیجه مرگ بسیاری از جلبکها به آبهای بد بو و بد طعم تبدیل شدند. در این تحقیق برای شناسایی فلور جلبکی آب های بد بو و پیشنهاد روش های مقابله با بلوم جلبکی, نمونه های آب از نقاط و اعماق مختلف حوض به صورت تصادفی جمع اوری شدند. به منظور خالص سازی و شناسایی جلبکها از محیط کشت جامد Cu10 استفاده گردید. پس از دو هفته, شناسایی نمونه ها بر طبق کلیدهای شناسایی معتبر انجام شد. واریاسیون مورفولوژیک نمونه ها برای اطمینان از وضعیت تاکسونومی آنها در محیط کشت مایع Cu10 نیز بررسی گردید. سویه ها با استفاده از کلید شناسایی کومارک و همکاران در سال 2014, شناسایی شدند. علاوه بر آن, آنالیزهای مورفولوژیکی و ژنتیکی با استفاده از توالی ژن 16S rRNA برای شناسایی سویه های سیانوباکتری در محیط کشت های مایع و جامد و در شرایط فتواتوتروفیک انجام گردید. نتایج نشان داد که سویه های مطالعه شده متعلق به سه شاخه سیانوفیتا, کلروفیتا و باسیلاریوفیتا و شامل جنسهای Synechococcus, Anabaena از سیانوفیتا, Ulothrix از کلروفیتا و Diatoma از باسیلاریوفیتا هستند. با توجه به حضور ریز جلبکها در آب های شرب منطقه گرمسار و خطرات ناشی از آنها, برای شناسایی جلبک های تشکیل دهنده بلوم جلبکی علاوه بر آنالیز مورفولوژیکی, روش مولکولی به عنوانی روشی دقیق و مطمین جهت شناسایی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، بهاره، و منصف شکری، مریم. (1399). شناسایی مورفولوژیکی و مولکولی ریزجلبک های عامل بو و طعم بد آب شرب گرمسار. تحقیقات منابع آب ایران، 16(1 )، 146-155. SID. https://sid.ir/paper/387912/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی بهاره، منصف شکری مریم. شناسایی مورفولوژیکی و مولکولی ریزجلبک های عامل بو و طعم بد آب شرب گرمسار. تحقیقات منابع آب ایران[Internet]. 1399؛16(1 ):146-155. Available from: https://sid.ir/paper/387912/fa

    IEEE: کپی

    بهاره نوروزی، و مریم منصف شکری، “شناسایی مورفولوژیکی و مولکولی ریزجلبک های عامل بو و طعم بد آب شرب گرمسار،” تحقیقات منابع آب ایران، vol. 16، no. 1 ، pp. 146–155، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387912/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button