مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

317
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برنامه های مختلف تغذیه ای بر ویژگی های مورفولوژیک، عملکرد اقتصادی و رنگیزه های فتوسنتزی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. )

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 144

چکیده

 به منظور بررسی برنامه های مختلف تغذیه بر ویژگی های مورفولوژیک, عملکرد اقتصادی و میزان آنتوسیانین چای ترش, آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در شهرستان قلعه گنج استان کرمان در سال 97-1396 اجرا شد. تیمارها شامل کود شیمیایی کامل (NPK), اسید هیومیک, نانو بیوزر, 50 درصد NPK + 50 درصد اسید هیومیک, 50 درصد NPK + 50 درصد نانو بیوزر, 50 درصد اسید هیومیک + 50 درصد نانو بیوزر و عدم مصرف کود (شاهد) بودند. نتایج نشان داد که ویژگی های مورد بررسی (ارتفاع بوته, قطر ساقه, وزن خشک کاسبرگ, تعداد غوزه در بوته, وزن غوزه, وزن تر اندام هوایی, درصد پروتئین برگ, کلروفیل و محتوای نسبی آب برگ) به طور معنی داری تحت تاثیر برنامه های مختلف تغذیه ای قرار گرفتند. بیشترین مقادیر ویژگی های مذکور از کاربرد 50 درصد NPK + 50 درصد اسید هیومیک و کمترین مقادیر آنها از شاهد به دست آمد. تحت تاثیر کاربرد تلفیقی 50 درصد NPK+50 درصد اسید هیومیک, وزن خشک کاسبرگ نسبت به شاهد حدود 47 درصد افزایش یافت. به طوری که کمترین وزن خشک کاسبرگ از تیمار شاهد و بیشترین آن از کاربرد 50 درصد NPK+50 درصد اسید هیومیک به دست آمد و کاربرد اسید هیومیک و نانو بیوزر نسبت به تیمار شاهد به ترتیب 0/27 و 2/21 درصد وزن خشک کاسبرگ بیشتری داشتند. نتایج نشان داد بیشترین میزان آنتوسیانین از کاربرد 50 درصد NPK+50 درصد اسید هیومیک به دست آمد, گرچه که تفاوت آن با تیمار NPK از نظر آماری معنی دار نبود. در مجموع نتایج نشان داد که کاربرد 50 درصد NPK+50 درصد اسید هیومیک تاثیر مثبتی در بهبود ویژگی های مورفولوژیک, تولید کاسبرگ و میزان آنتوسیانین چای ترش دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمرودی، محمود، رئیسی نژاد، محمد، گلوی، محمد، و اصغری پور، محمدرضا. (1399). ارزیابی برنامه های مختلف تغذیه ای بر ویژگی های مورفولوژیک, عملکرد اقتصادی و رنگیزه های فتوسنتزی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ). تغذیه گیاهان باغی، 3(2 )، 131-144. SID. https://sid.ir/paper/388874/fa

    Vancouver: کپی

    رمرودی محمود، رئیسی نژاد محمد، گلوی محمد، اصغری پور محمدرضا. ارزیابی برنامه های مختلف تغذیه ای بر ویژگی های مورفولوژیک, عملکرد اقتصادی و رنگیزه های فتوسنتزی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ). تغذیه گیاهان باغی[Internet]. 1399؛3(2 ):131-144. Available from: https://sid.ir/paper/388874/fa

    IEEE: کپی

    محمود رمرودی، محمد رئیسی نژاد، محمد گلوی، و محمدرضا اصغری پور، “ارزیابی برنامه های مختلف تغذیه ای بر ویژگی های مورفولوژیک, عملکرد اقتصادی و رنگیزه های فتوسنتزی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. )،” تغذیه گیاهان باغی، vol. 3، no. 2 ، pp. 131–144، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/388874/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button