مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

297
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

435
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تحمل به شوری و تأثیر آن بر برخی خصوصیات مورفوفیزیولوژیک علف جارو (. Bassia scoparia L)

صفحات

 صفحه شروع 1313 | صفحه پایان 1322

چکیده

 به منظور بررسی اثر سطوح مختلف شوری خاک بر روی صفات مختلف مورفولوژیک و فیزیولوژیک علف جارو, آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار برای هر تیمار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1393 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل پنج سطح شوری 10, 16, 22, 28 و 34 دسی زیمنس بر متر و آب غیر شور (1. 4 دسی زیمنس بر متر) به عنوان شاهد بود. صفات مختلف مورفولوژیک و فیزیولوژیک همراه درصد خاکستر, پتاسیم و سدیم اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تنش شوری موجب کاهش معنی دار ارتفاع, سطح برگ, درصد ماده خشک, تعداد شاخه جانبی, فلورسنس حداقل در مرحله رویشی, هدایت روزنه ای, تعرق, درصد ماده آلی, پتاسیم, سدیم و نسبت پتاسیم به سدیم و افزایش درصد خاکستر شد. بررسی ضرایب همبستگی نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری بین وزن تر و خشک با صفات فیزیولوژیک و عناصر غذائی وجود نداشت. بر اساس نتایج رگرسیون مرحله ای, سه صفت تعداد شاخه جانبی, سطح برگ و درصد ماده خشک تنها صفاتی بودند که وارد مدل شدند و 90 درصد تغییرات مربوط به وزن خشک را توجیه کردند. ارتباطی بین وزن تر و خشک با صفات فیزیولوژیک و عناصر غذائی مشاهده نشد و صفات فیزیولوژیک در مقایسه با صفات مورفولوژیک کمتر تحت تأثیر شوری قرار گرفتند. نتایج این آزمایش ضمن تایید تحمل بالای علف جارو به شوری نشان دادند که استفاده از شاخص های فیزیولوژیک از جمله کلروفیل فلورسنس می تواند در ارزیابی سریع واکنش به شوری مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی خانی، هادی، ایزدی دربندی، ابراهیم، راستگو، مهدی، و کافی، مهدی. (1398). بررسی تحمل به شوری و تأثیر آن بر برخی خصوصیات مورفوفیزیولوژیک علف جارو (. Bassia scoparia L). تنش های محیطی در علوم زراعی، 12(4 )، 1313-1322. SID. https://sid.ir/paper/390121/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی خانی هادی، ایزدی دربندی ابراهیم، راستگو مهدی، کافی مهدی. بررسی تحمل به شوری و تأثیر آن بر برخی خصوصیات مورفوفیزیولوژیک علف جارو (. Bassia scoparia L). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1398؛12(4 ):1313-1322. Available from: https://sid.ir/paper/390121/fa

    IEEE: کپی

    هادی مهدی خانی، ابراهیم ایزدی دربندی، مهدی راستگو، و مهدی کافی، “بررسی تحمل به شوری و تأثیر آن بر برخی خصوصیات مورفوفیزیولوژیک علف جارو (. Bassia scoparia L)،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 12، no. 4 ، pp. 1313–1322، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390121/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button