مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,406
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر ساختار، مکانیسم و کاربرد باکتریوسین ها در مواد غذایی به عنوان نگهدارنده های طبیعی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 32

چکیده

 در سال های اخیر, بروز بیماری های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده باعث نگرانی قابل توجه ای در بین مردم شده است. با وجود مکانیزم های پیشرفته در بهداشت و بازرسی هنگام تولید مواد غذایی, میکروارگانیسم ها از خطرات بالقوه در طول فرآوری مواد غذایی, بسته بندی, حمل و نقل, ذخیره سازی و توزیع می باشند. جهت کاهش زیان های اقتصادی و خطرات جانی ناشی از بیماری ها و همچنین, آثار سوء استفاده از نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذایی و ﻣ ﻘ ﺎ وﻣ ﺖ روزاﻓ ﺰ ون ﻣ ﯿ ﮑ ﺮ وارﮔ ﺎ ﻧ ﯿ ﺴ ﻢ ﻫ ﺎ ﺑ ﻪ آﻧ ﺘ ﯽ ﺑ ﯿ ﻮ ﺗ ﯿ ﮏ ﻫ ﺎ , کاربرد ﺗ ﺮ ﮐ ﯿ ﺒ ﺎ ت ﺿ ﺪ ﻣ ﯿ ﮑ ﺮ وﺑ ﯽ طبیعی ﮐ ﻪ دارای تاثیرات ﮐ ﺸ ﻨ ﺪ ﮔ ﯽ و ﺑ ﺎ زدارﻧ ﺪ ﮔ ﯽ ﺑ ﺮ ﻋ ﻮ اﻣ ﻞ ﺑ ﯿ ﻤ ﺎ ریزا هستند, ﻣ ﻮ رد ﺗ ﻮ ﺟ ﻪ پژوهش گران ﻗ ﺮ ار ﮔ ﺮ ﻓ ﺘ ﻪ اﺳ ﺖ . باکتریوسین های تولید شده به کمک باکتری های اسیدلاکتیک مانند نایسین, لاکتیسین3147, پدیوسین 1-PA, پدیوسین AcH, وانتروسینA و B از افزودنی های طبیعی ضدمیکروبی محسوب می شوند. پژوهش گران در هنگام استفاده از باکتریوسین ها با محدودیت هایی مانند توزیع نامناسب در شبکه ماده غذایی, عدم مهار باکتری های گرم منفی و مخمرها, عدم کارایی در محدوده pH خنثی و قلیایی و غیر فعال شدن در دماهای بالا مواجه هستند. برای برطرف نمودن مشکلات مذکور از باکتریوسین های فرآوری شده نظیر نایسین ریزپوشانی شده به جای نایسین آزاد استفاده می شود. همچنین, از باکتریوسین ها به صورت ترکیبی به همراه فرآیندهای دیگر مانند بسته بندی فعال, فشارهای هیدوراستاتیک بالا, میدان های الکتریکی پالسی, تیمارهای حرارتی ملایم و سیستم لاکتوپراکسیداز استفاده می شود. در این مطالعه, ابتدا مروری بر باکتریوسین ها از نقطه نظر ساختار و مکانیسم عمل آن ها و در ادامه به کاربرد باکتریوسین ها در مواد غذایی به عنوان نگهدارنده های طبیعی پرداخته می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی نیا، سیده مریم، و دهقان نیا، جلال. (1399). مروری بر ساختار, مکانیسم و کاربرد باکتریوسین ها در مواد غذایی به عنوان نگهدارنده های طبیعی. میکروب شناسی مواد غذایی، 7(4 )، 19-32. SID. https://sid.ir/paper/391744/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی نیا سیده مریم، دهقان نیا جلال. مروری بر ساختار, مکانیسم و کاربرد باکتریوسین ها در مواد غذایی به عنوان نگهدارنده های طبیعی. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1399؛7(4 ):19-32. Available from: https://sid.ir/paper/391744/fa

    IEEE: کپی

    سیده مریم هاشمی نیا، و جلال دهقان نیا، “مروری بر ساختار, مکانیسم و کاربرد باکتریوسین ها در مواد غذایی به عنوان نگهدارنده های طبیعی،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 7، no. 4 ، pp. 19–32، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391744/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button