Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,380
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

691
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آگاهی و عملکرد متصدیان مراکز تهیه، توزیع و مصرف کنندگان مواد غذایی شهرستان بستان آباد در مورد برچسب های مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 37

چکیده

 توجه به اطلاعات مندرج برروی برچسب های مواد غذایی بسیار حائز اهمیت بوده و به تصمیم گیری های آگاهانه تر خریداران آن در انتخاب مواد غذایی بسته بندی شده استاندارد کمک نموده و در نهایت می تواند به بهبود کیفیت رژیم غذایی و ارتقاء سلامتی در جامعه بیانجامد. این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی و عملکرد مردم شهرستان بستان آباد استان آذربایجانشرقی در مورد برچسب های مواد غذایی انجام شده است. در این بررسی تعداد 1036 نفر انتخاب گردید و برای هر یک از آن ها پرسشنامه مربوط به وضعیت دموگرافی و سنجش آگاهی و عملکرد مرتبط با برچسب های مواد غذایی تکمیل گردید. محدوده سنی افراد بین 16 تا 65 سال بود و اکثر آن ها (57.4 درصد) در رده سنی 20 تا 40 سال قرار داشتند. بر اساس نتایج این مطالعه مشخص شد که بیش از 75 درصد از افراد به هنگام خرید, به برچسب مواد غذایی توجه نموده و بیشترین انگیزه شان مشاهده تاریخ تولید و مصرف مندرج در روی برچسب محصول است و درصد ناچیزی از آنان با هدف کسب اطلاعات تغذیه ای, مشاهده وزن محصول, دستیابی به اطلاعاتی در مورد وجود مواد افزودنی و رنگ های مصنوعی, برچسب مواد غذایی را می خواندند. نتایج این مطالعه نشان داد که سطح آگاهی مردم در رابطه با اطلاعات تغذیه ای مندرج بر روی برچسب های مواد غذایی بسیار پایین بوده و با توجه به تاثیر بالای آگاهی تغذیه ای بر عملکرد افراد در این زمینه, ضرورت توجه به آموزش های مداوم تغذیه ای, آموزش تفسیر اطلاعات مندرج بر روی برچسب های مواد غذایی و بهره مندی از آن ها به منظور دستیابی به الگوی تغذیه ای مناسب در جهت کاهش ابتلا به عوارض نامطلوب مرتبط با مصرف مواد غذایی بسته بندی شده اهمیت پیدا می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قنبری قوزیکلی، محمد، قوچانی، محبوبه، امینی تبوک، فهیم، نوروز، پرویز، دهقان زاده ریحانی، رضا، و اصلانی، حسن. (1393). بررسی میزان آگاهی و عملکرد متصدیان مراکز تهیه, توزیع و مصرف کنندگان مواد غذایی شهرستان بستان آباد در مورد برچسب های مواد غذایی. بهداشت مواد غذایی، 4(2 (پیاپی 14))، 27-37. SID. https://sid.ir/paper/222908/fa

    Vancouver: کپی

    قنبری قوزیکلی محمد، قوچانی محبوبه، امینی تبوک فهیم، نوروز پرویز، دهقان زاده ریحانی رضا، اصلانی حسن. بررسی میزان آگاهی و عملکرد متصدیان مراکز تهیه, توزیع و مصرف کنندگان مواد غذایی شهرستان بستان آباد در مورد برچسب های مواد غذایی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(2 (پیاپی 14)):27-37. Available from: https://sid.ir/paper/222908/fa

    IEEE: کپی

    محمد قنبری قوزیکلی، محبوبه قوچانی، فهیم امینی تبوک، پرویز نوروز، رضا دهقان زاده ریحانی، و حسن اصلانی، “بررسی میزان آگاهی و عملکرد متصدیان مراکز تهیه, توزیع و مصرف کنندگان مواد غذایی شهرستان بستان آباد در مورد برچسب های مواد غذایی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 2 (پیاپی 14)، pp. 27–37، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222908/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا