مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

575
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر ضد میکروبی عصاره های الکلی آلوئه ورا، بابونه آلمانی و نعناع فلفلی به عنوان نگهدارنده طبیعی شیر پاستوریزه

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 59

چکیده

 اخیراً تحقیقات در خصوص استفاده از ترکیبات گیاهی به عنوان نگهدارنده های طبیعی در غذاها مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش, ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره های متانولی و اتانولی سه گیاه دارویی آلوئه ورا, بابونه آلمانی و نعناع فلفلی کشت شده در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل بر میکروب های عامل فساد و بیماری زای شیر پاستوریزه شامل سودوموناس آئروژینوزا, باسیلوس سرئوس, میکروکوکوس لوتئوس, لیستریا منوسایتوژنز و اشرشیاکلی و در مرحله بعد بررسی اثر عصاره های اتانولی آلوئه ورا و بابونه آلمانی بر ماندگاری شیر پاستوریزه بود. نتایج نشان داد که گیاه آلوئه ورا بیشترین اثر ضد میکروبی و گیاهان بابونه آلمانی و نعناع فلفلی به ترتیب بعد از آن قرار داشتند (P≤ 0. 05). به طور کلی عصاره اتانولی گیاهان مورد آزمایش دارای اثر ضد میکروبی قوی تری نسبت به عصاره متانولی بود (P≤ 0. 05). غلظت های 0/15, 0/3 و 0/6 (درصد حجمی/حجمی) از عصاره های اتانولی آلوئه ورا و بابونه آلمانی, به عنوان نگهدارنده طبیعی در شیر پاستوریزه مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج حاکی از آن بود که تیمار شیر پاستوریزه با 0/3 و 0/15درصد بابونه آلمانی و همچنین آلوئه ورا با غلظت 0/3 درصد ضمن داشتن خصوصیات حسی قابل قبول, به طور معنی داری جمعیت میکروبی پایین تر و زمان ماندگاری طولانی تری در مقایسه با نمونه شاهد داشت. بنابراین استفاده از عصاره گیاهان مذکور به عنوان نگهدارنده در شیر پاستوریزه با خصوصیات مفید یک غذای عملگرا پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، سیدمحمد، نیک نیا، سمیه، میری، محمدامین، و حدادی، طیبه. (1399). بررسی تأثیر ضد میکروبی عصاره های الکلی آلوئه ورا, بابونه آلمانی و نعناع فلفلی به عنوان نگهدارنده طبیعی شیر پاستوریزه. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی، 3(1 )، 47-59. SID. https://sid.ir/paper/393068/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی سیدمحمد، نیک نیا سمیه، میری محمدامین، حدادی طیبه. بررسی تأثیر ضد میکروبی عصاره های الکلی آلوئه ورا, بابونه آلمانی و نعناع فلفلی به عنوان نگهدارنده طبیعی شیر پاستوریزه. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی[Internet]. 1399؛3(1 ):47-59. Available from: https://sid.ir/paper/393068/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد احمدی، سمیه نیک نیا، محمدامین میری، و طیبه حدادی، “بررسی تأثیر ضد میکروبی عصاره های الکلی آلوئه ورا, بابونه آلمانی و نعناع فلفلی به عنوان نگهدارنده طبیعی شیر پاستوریزه،” تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی، vol. 3، no. 1 ، pp. 47–59، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393068/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button