مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

226
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

440
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف اسانس روغنی میخک بر هیستوپاتولوژی و کارکرد کبدی-کلیوی، پروفایل پروتئین و ایمنی زایی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 3227 | صفحه پایان 3236

چکیده

 مطالعه کنونی با هدف ارزیابی اثرات اسانس روغنی گیاه میخک (Syzygium aromaticum L. ) بر هیستوپاتولوژی و کارکرد کبدی-کلیوی و همچنین پروفایل پروتئین و ایمنی زایی در جوجه های گوشتی طراحی و اجرا گردید. بدین منظور, تعداد 180 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار, سه تکرار و 15 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع و تا سن 42 روزگی نگهداری شدند. . تیمارها شامل: 1) تیمار شاهد (فقط جیره پایه), 2) جیره پایه +250 ppm اسانس میخک, 3) جیره پایه +350 ppm اسانس میخک 4) جیره پایه +450 ppm اسانس میخک بودند. شاخص های ذیل مورد ارزیابی قرار گرفت: وزن نسبی بافت های کبد و کلیه, شاخص های کارکرد کبدی و کلیوی شامل فعالیت آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST), آلانین آمینوترانسفراز(ALT) و گاماگلوتامیلترانسفراز (GGT), اوره و کراتیتین, پروفایل پروتئین شامل پروتئین تام, آلبومین و گلوبولین و نهایتا ایمونوگلوبولین های G, A و M. . مقاطع بافتی کلیه و کبد نیز به روش نیمه کمی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج به دست آمده مشخص کرد که اسانس میخک به طور وابسته به دوز باعث افزایش مقادیر پروتئین ها و ایمونوگلوبولین ها می گردد. اما دوز بیشینه گیاه (450 ppm) باعث ایجاد تغییرات معنی دار در شاخص های هیستوپاتولوژیک و کارکرد کبدی و کلیوی گردید. بعلاوه, ضایعات بافتی کبد شدیدتر از کلیه ارزیابی شد. می توان نتیجه گرفت که اسانس میخک اثرات سودمندی بر پروفایل پروتئین و ایمنی زایی در جوجه های گوشتی دارد, اما در دوزهای زیاد باعث ایجاد ضایعات کبدی و کلیوی می گردد, بنابراین باید دوزهای بهینه و بدون عوارض جانبی این گیاه تجویز شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی، سجاد، محمدی، فروغ، و شهبازی، حسین رضا. (1399). تاثیر سطوح مختلف اسانس روغنی میخک بر هیستوپاتولوژی و کارکرد کبدی-کلیوی, پروفایل پروتئین و ایمنی زایی در جوجه های گوشتی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 17(2 (پیاپی 69) )، 3227-3236. SID. https://sid.ir/paper/394629/fa

    Vancouver: کپی

    امینی سجاد، محمدی فروغ، شهبازی حسین رضا. تاثیر سطوح مختلف اسانس روغنی میخک بر هیستوپاتولوژی و کارکرد کبدی-کلیوی, پروفایل پروتئین و ایمنی زایی در جوجه های گوشتی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1399؛17(2 (پیاپی 69) ):3227-3236. Available from: https://sid.ir/paper/394629/fa

    IEEE: کپی

    سجاد امینی، فروغ محمدی، و حسین رضا شهبازی، “تاثیر سطوح مختلف اسانس روغنی میخک بر هیستوپاتولوژی و کارکرد کبدی-کلیوی, پروفایل پروتئین و ایمنی زایی در جوجه های گوشتی،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 17، no. 2 (پیاپی 69) ، pp. 3227–3236، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394629/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا