مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

293
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر اسانس میخک، آنتی بیوتیک ویرجینامایسین و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد، فراسنجه های خونی، جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 128

چکیده

 این پژوهش با هدف بررسی اثر آنتی بیوتیک ویرجینامایسین, اسانس میخک و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد, فراسنجه های خونی, جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجه های گوشتی انجام شد. برای این منظور 240 قطعه جوجه نر گوشتی سویه راس 308 در 24 واحد آزمایش با 6 تیمار و 4 تکرار 10 قطعه ای در قالب طرح کاملا تصادفی توزیع شدند. تیمارها شامل: جیره پایه (شاهد), دو گروه آزمایشی تغذیه شده با جیره شاهد و افزودن 0.02 درصد آنتی بیوتیک ویرجیناماسین و پروبیوتیک پروتکسین و سه گروه آزمایشی تغذیه شده با جیره شاهد و سطوح 150, 300 و 450 میلی گرم درکیلوگرم جیره, اسانس میخک بودند. نتایج نشان داد که تیمارهای حاوی آنتی بیوتیک, پروبیوتیک و سطوح 150 و 300 میلی گرم اسانس میخک وزن زنده, ضریب تبدیل خوراک, وزن نسبی لاشه, سینه و ران را به طور معنی دار بهبود بخشیدند (p<0.05). میانگین وزن نسبی اندام های ایمنی بورس و طحال و همچنین کبد, در تمامی تیمارها در مقایسه با تیمار کنترل افزایش یافت (p<0.05). پروبیوتیک و تمامی سطوح اسانس, میزان کلسترول و LDL پلاسمای خون را به طور معنی دار کاهش دادند (p<0.05). تمامی تیمارها بجز آنتی بیوتیک تعداد باکتری های لاکتوباسیلوس را افزایش و تعداد باکتر های اشرشیاکلی را کاهش دادند (p<0.05). آنتی بیوتیک, پروبیوتیک و سطوح 150 و 300 میلی گرم اسانس میخک ارتفاع و عرض پرز را افزایش و عمق کریپت را کاهش دادند. تمامی تیمارها نسبت هتروفیل به لمفوسیت را بهبود بخشیدند (p<0.05). بنابراین می توان از پروبیوتیک و اسانس میخک تا سطح 300 میلی گرم به عنوان جایگیزین آنتی بیوتیک در جهت بهبود عملکرد و ایمنی جوجه های گوشتی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهانی، حمید، مظهری، مژگان، ضیایی، نعمت، و میرمحمودی، روح اله. (1396). مقایسه اثر اسانس میخک, آنتی بیوتیک ویرجینامایسین و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد, فراسنجه های خونی, جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114) )، 113-128. SID. https://sid.ir/paper/505323/fa

    Vancouver: کپی

    جهانی حمید، مظهری مژگان، ضیایی نعمت، میرمحمودی روح اله. مقایسه اثر اسانس میخک, آنتی بیوتیک ویرجینامایسین و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد, فراسنجه های خونی, جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114) ):113-128. Available from: https://sid.ir/paper/505323/fa

    IEEE: کپی

    حمید جهانی، مژگان مظهری، نعمت ضیایی، و روح اله میرمحمودی، “مقایسه اثر اسانس میخک, آنتی بیوتیک ویرجینامایسین و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد, فراسنجه های خونی, جمعیت میکروبی و بافت شناسی روده کوچک جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114) ، pp. 113–128، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/505323/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button