مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

امکان سنجی تولید شکلات شیری حاوی پودر بزرک و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آن

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 120

چکیده

شکلات شیری یکی از پرمصرف ترین شکلات هایی است که ترکیبات اصلی آن شامل پودرکاکائو, شکر, کره کاکائو و پودر شیر خشک می باشد. هدف از تحقیق حاضر این است که با استفاده از پودر دانه بزرک به عنوان جایگزین پودر و کره کاکائو, شکلاتی با میزان کالری پایین و همچنین به واسطه میزان بالای امگا-3 در پودر بزرک, شکلاتی غنی شده با خواص درمانی تولید شود. تیمارهای پژوهش شامل شاهد, L10, L20, L30 و L40 به ترتیب با مقادیر صفر, 10, 20, 30 و 40 درصد پودر بزرک بودند که جایگزین کره و پودر کاکائو, شیر خشک و شکر شدند. آزمایش های انجام شده شامل بررسی خواص فیزیکوشیمیایی (قند, چربی, اسیدیته, رطوبت, پراکسید, خاکستر, اندازه ذرات, ویسکوزیته ظاهری و سنجش میزان امگا-3), بافت سنجی و حسی بودند. طبق نتایج, بین تیمارهای مختلف از نظر میزان چربی, قند, اندازه ذرات, ویسکوزیته ظاهری, مقدار نفوذپذیری, پذیرش دهانی, پذیرش بویایی, پذیرش بافت, صدای شکست, پذیرش رنگ و باقی مانده امگا-3, اختلاف معنی دار مشاهده شد. در صورتی که در مقدار خاکستر, پراکسید, اسیدیته و رطوبت این اختلاف معنی دار نبود. مطابق نتایج, تیمار L30 به جهت دارا بودن امگا 3 و همچنین مطلوبیت در ویژگی های بافتی و خواص حسی به عنوان تیمار برتر معرفی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رواتاب، نفیسه، اسداللهی، سیمین، و اسحاقی، محمدرضا. (1398). امکان سنجی تولید شکلات شیری حاوی پودر بزرک و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(1 (پیاپی 55) )، 107-120. SID. https://sid.ir/paper/395659/fa

    Vancouver: کپی

    رواتاب نفیسه، اسداللهی سیمین، اسحاقی محمدرضا. امکان سنجی تولید شکلات شیری حاوی پودر بزرک و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(1 (پیاپی 55) ):107-120. Available from: https://sid.ir/paper/395659/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه رواتاب، سیمین اسداللهی، و محمدرضا اسحاقی، “امکان سنجی تولید شکلات شیری حاوی پودر بزرک و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آن،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 1 (پیاپی 55) ، pp. 107–120، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395659/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button