مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

260
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تحمل به تنش شوری دو رقم انجیر (Ficus carcia L. ) در شرایط کشت درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 59

چکیده

 این مطالعه با هدف بررسی تحمل به شوری دو رقم انجیر (کشکی و رونو) در شرایط کشت درون شیشه ای انجام شد. تیمار شوری با استفاده از غلظت های مختلف کلریدسدیم (0, 40, 80 و 120 میلی مولار) اعمال شد. پس از سه هفته, نتایج نشان داد که شوری باعث کاهش معنی دار وزن تر و خشک, طول شاخساره و تعداد برگ در هر دو رقم شد. اما این کاهش در رقم کشکی بیشتر بود. در هر دو رقم با افزایش غلظت نمک کلریدسدیم در محیط کشت, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان افزایش یافت. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی بطور معنی داری در رقم کشکی بیشتر بود. میزان تجمع سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم در برگ و ریشه رقم رونو به طور معنی داری بیشتر از رقم کشکی بود. در غلظت 120 میلی مولار کلرید سدیم, همه صفات بطور معنی داری کاهش داشتند. در بیشتر صفات مورد ارزیابی, دانهال های دو رقم پاسخ های متفاوتی نشان دادند. با توجه به یافته های پژوهش حاضر مشخص شد که رقم کشکی نسبت به رقم رونو از تحمل بیشتری نسبت به تنش شوری برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مداحی نسب، نجمه، امیرمحمدی، فاطمه زهرا، محمدی، غلام عباس، و شعبانی، محمود. (1398). مقایسه تحمل به تنش شوری دو رقم انجیر (Ficus carcia L. ) در شرایط کشت درون شیشه ای. پژوهش های میوه کاری، 4(1 )، 47-59. SID. https://sid.ir/paper/396310/fa

    Vancouver: کپی

    مداحی نسب نجمه، امیرمحمدی فاطمه زهرا، محمدی غلام عباس، شعبانی محمود. مقایسه تحمل به تنش شوری دو رقم انجیر (Ficus carcia L. ) در شرایط کشت درون شیشه ای. پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1398؛4(1 ):47-59. Available from: https://sid.ir/paper/396310/fa

    IEEE: کپی

    نجمه مداحی نسب، فاطمه زهرا امیرمحمدی، غلام عباس محمدی، و محمود شعبانی، “مقایسه تحمل به تنش شوری دو رقم انجیر (Ficus carcia L. ) در شرایط کشت درون شیشه ای،” پژوهش های میوه کاری، vol. 4، no. 1 ، pp. 47–59، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396310/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button