مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

350
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

488
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کود کمپوست بر خصوصیات فیزیولوژیکی و ظرفیت آنتی اکسیدانی گیاه عدس (Lens culinaris Medik) تحت تنش آبی

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 154

چکیده

کودهای آلی نظیر کمپوست می تواند نقش مهمی در رشد و تغذیه گیاهان ایفا کند و به نظر می رسد استفاده از این کود می تواند اثرات منفی ناشی از تنش های محیطی را کاهش دهد. در این راستا, به منظور بررسی اثر کود کمپوست بر خصوصیات فیزیولوژیکی, فتوسنتزی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, محتوای پرولین و پروتئین محلول برگی گیاه عدس (رقم گچساران) در شرایط تنش کم آبی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط محیط گلخانه در سال 1395 به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل پنج سطح از کمپوست و خاک (100: 0, 95: 5, 85: 15, 75: 25 و 65: 35 درصد وزنی) و سه سطح تنش کمبود آب بدون تنش (75 درصد ظرفیت زراعی), تنش ملایم (50 درصد ظرفیت زراعی) و تنش شدید (25 درصد ظرفیت زراعی) بود. نتایج نشان داد که در شرایط بدون تنش استفاده از کمپوست در سطوح 25 و 35 درصد وزنی موجب افزایش معنی دار محتوای آب نسبی, پایداری غشاء سلول های برگی, کارآیی فتوسیستمII, فتوسنتز خالص, CO2 زیر روزنه, کارآیی مصرف آب, محتوای پروتئین و پرولین برگی, فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در مقایسه با شاهد شد. در شرایط تنش آبی ملایم و شدید, استفاده از مخلوط کمپوست و خاک با نسبت درصد وزنی (65: 35) به ترتیب منجر به افزایش معنی دار محتوای آب نسبی (3/3درصد, 17/6درصد), پایداری غشاء سلول (4/5درصد), CO2 زیر روزنه (3/9درصد), فتوسنتز خالص (3/65درصد, 77/58درصد), کارآیی مصرف آب (13/12درصد, 47/22درصد), محتوای پرولین (در شرایط تنش ملایم حدود 3درصد), محتوای پروتئین کل (8/18درصد, 9/7درصد+), فعالیت آنزیم های پراکسیداز (9/18درصد, 7/3درصد), کاتالاز (در شرایط تنش ملایم حدود 7/3درصد) و سوپراکسیددیسموتاز (3/1درصد, 5/12درصد) نسبت به سطوح شاهد شد. بر طبق نتایج این مطالعه, استفاده از کود کمپوست به ویژه در سطح 35 درصد وزنی به منظور بهبود شرایط تنش آبی در کشت گلدانی گیاه عدس. توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدپور، راهله، آرمند، نظام، حسین زاده، سعیدرضا، و ریگی، گرشاسب. (1398). تأثیر کود کمپوست بر خصوصیات فیزیولوژیکی و ظرفیت آنتی اکسیدانی گیاه عدس (Lens culinaris Medik) تحت تنش آبی. پژوهش های حبوبات ایران، 10(1 )، 141-154. SID. https://sid.ir/paper/396480/fa

    Vancouver: کپی

    احمدپور راهله، آرمند نظام، حسین زاده سعیدرضا، ریگی گرشاسب. تأثیر کود کمپوست بر خصوصیات فیزیولوژیکی و ظرفیت آنتی اکسیدانی گیاه عدس (Lens culinaris Medik) تحت تنش آبی. پژوهش های حبوبات ایران[Internet]. 1398؛10(1 ):141-154. Available from: https://sid.ir/paper/396480/fa

    IEEE: کپی

    راهله احمدپور، نظام آرمند، سعیدرضا حسین زاده، و گرشاسب ریگی، “تأثیر کود کمپوست بر خصوصیات فیزیولوژیکی و ظرفیت آنتی اکسیدانی گیاه عدس (Lens culinaris Medik) تحت تنش آبی،” پژوهش های حبوبات ایران، vol. 10، no. 1 ، pp. 141–154، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396480/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button