مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

477
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر القاء الیسیتورها بر خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات ثانویه میسلیوم قارچ های Stereum hirsutum, Hyphodontia paradoxa و Arthrinium arundinis در استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 88

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی اثر القاء الیسیتورها بر خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات ثانویه میسلیوم قارچ های Arthrinium arundinis, همزیست گلسنگ, Hyphodontia paradoxaو Stereum hirsutum به میزبانی گیاه Betula pendulaانجام شد. در تابستان 1395 نمونه برداری اولیه از پوست تنه درختان از منطقه سیاه مرزکوه استان گلستان از ارتفاع 2400متری از سطح دریا انجام و خالص سازی قارچ انجام شد. در 1397 از ذخایر میسیلیومی دوساله برای تحقیق حاضر با هدف بررسی تغییرات ترکیبات ثانویه استفاده گردید. تیمارهای نیترات سدیم, نانوفیبرسلولز و سولفات منیزیم به­ عنوان الیسیتور به کار برده شدند. همچنین ارزیابی اولیه میزان تری ترپنوئید با استفاده از دستگاه HPLC با کمک استاندارد بتولین و بتولینیک اسید, انجام و جهت اطمینان از تری ترپنوئید بودن پیک مربوطه از دستگاه LC-MS استفاده شد. بررسی خواص آنتی اکسیدانی میسیلیوم قارچ های فوق با روش DPPH صورت گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که پیک مربوط به تری ترپنوئیدها که مشتقات بتولین هستند در قارچ H. paradoxa در الیسیتور نانو فیبرسلولز و قارچ S. hirsutumدر الیسیتور نیترات سدیم (به ترتیب 5/6 و 37/6 برابر شاهد) بیشترین مقدار بوده است. در قارچ A. arundinis تزریق الیسیتورها تاثیری بر میزان تری ترپنوئیدها نداشت و به طور قابل ملاحظه ای باعث کاهش آن شد. میزان آنتی اکسیدان H. paradoxaدر تیمار شاهد 1/83 درصد بود و القاء الیسیتورها نتیجه عکس داشته و میزان خواص را کاهش داد. مقدار آنتی اکسیدان قارچ A. arundinisباالیسیتورمنیزیم سولفات از 05/82 به 12/87 درصد و در A. arundinis با افزودن نیترات سدیم به محیط از 62/24 به 04/86 درصد رسید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیام نور، وحیده، لازمی، گل آیم، نظری، جمیله، و عالیشاه، عمران. (1399). بررسی اثر القاء الیسیتورها بر خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات ثانویه میسلیوم قارچ های Stereum hirsutum, Hyphodontia paradoxa و Arthrinium arundinis در استان گلستان. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 8(2 (پیاپی 30) )، 76-88. SID. https://sid.ir/paper/396517/fa

    Vancouver: کپی

    پیام نور وحیده، لازمی گل آیم، نظری جمیله، عالیشاه عمران. بررسی اثر القاء الیسیتورها بر خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات ثانویه میسلیوم قارچ های Stereum hirsutum, Hyphodontia paradoxa و Arthrinium arundinis در استان گلستان. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1399؛8(2 (پیاپی 30) ):76-88. Available from: https://sid.ir/paper/396517/fa

    IEEE: کپی

    وحیده پیام نور، گل آیم لازمی، جمیله نظری، و عمران عالیشاه، “بررسی اثر القاء الیسیتورها بر خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات ثانویه میسلیوم قارچ های Stereum hirsutum, Hyphodontia paradoxa و Arthrinium arundinis در استان گلستان،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 8، no. 2 (پیاپی 30) ، pp. 76–88، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396517/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا