مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

644
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر عصاره خام چوب بلوط در افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی قارچ Lentinula edodes

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 46

چکیده

 سابقه و هدف: قارچ لنتینولا ادودز (شی تاکه), به دلیل وجود متابولیت های ثانویه معجزه آسای مؤثر در درمان سرطان اهمیت دارویی به سزایی دارد. در این مقاله تلاش می شود تا با انتخاب محیط مناسب جهت رشد بهینه و شناسایی و بررسی عوامل تأثیر گذار بر تولید متابولیت های ثانویه, تولید ترکیب های آنتی اکسیدان بهینه سازی گردد. مواد و روش ها: ابتدا بانک سلول های قارچی در محیط جامد تهیه شد و سپس نمونه ها به محیط مایع انتقال داده شد. عصاره الکلی از نمونه ها تهیه شد. جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی از دو روش 2و2 دی فنیل 1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) به منظور بررسی قابلیت حذف رادیکال های آزاد و قدرت احیاءکنندگی فریک (FRAP) به منظور بررسی قابلیت احیای یون فریک استفاده شد. جهت اندازه گیری میزان پلی ساکارید و فنل نیز به ترتیب از روش های فنول-سولفوریک اسید و Folin-Ciocalteu استفاده شد. میزان سمیت سلولی عصاره نیز با تست MTT سنجیده شد. یافته ها: بهینه سازی خاصیت آنتی اکسیدانی قارچ شی تاکه با ارائه محیط غنی شده حاوی عصاره چوب بلوط انجام شد و میزان بازدارندگی رادیکال DPPH آن 24/5 برابر و میزان قدرت احیای یون فریک آن 9/1 برابر افزایش یافت. هم چنین سمیت سلولی بسیار مناسب (IC50 برابر 8 میکروگرم بر میلی لیتر) را بر روی رده سلولی MCF-7 نشان داد. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره چوب بلوط دارای خاصیت تحریک کنندگی بر تولید مواد آنتی اکسیدان در قارچ شی تاکه است. پس می-تواند به عنوان محرک مناسبی برای افزایش میزان آنتی اکسیدان ها درسلول های قارچ شی تاکه در محیط های کشت به کار رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، مرضیه، یزدیان، فاطمه، پورشیرازی، مژگان، و حقیرالسادات، بی بی فاطمه. (1398). تأثیر عصاره خام چوب بلوط در افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی قارچ Lentinula edodes. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، 9(35 )، 35-46. SID. https://sid.ir/paper/204514/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی مرضیه، یزدیان فاطمه، پورشیرازی مژگان، حقیرالسادات بی بی فاطمه. تأثیر عصاره خام چوب بلوط در افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی قارچ Lentinula edodes. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی[Internet]. 1398؛9(35 ):35-46. Available from: https://sid.ir/paper/204514/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه عزیزی، فاطمه یزدیان، مژگان پورشیرازی، و بی بی فاطمه حقیرالسادات، “تأثیر عصاره خام چوب بلوط در افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی قارچ Lentinula edodes،” تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، vol. 9، no. 35 ، pp. 35–46، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/204514/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا