مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

369
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقایسه ای میزان فنول و فلاونوئید کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاهان Artemisia annua L.، L. Thymus vulgaris، Matricaria chamomilla L.، Salvia officinalis L. و var mutica Pistaciaatlantica

صفحات

 صفحه شروع 78 | صفحه پایان 95

چکیده

 در این تحقیق سرشاخه های گلدار گیاهان دارویی: درمنه, آویشن کوهیو مریم گلی (قبل از گلدهی), بابونه (مرحله گلدهی) و میوه پسته وحشی (بعد از رسیدن میوه) از مزارع و رویشگاه های مختلف استان سیستان و بلوچستان و فارس در سال 1394, جمع آوری شدند. تهیه عصاره ها به روش خیساندن, محتوای فنول و فلاونوئید کل به ترتیب با روش های معرف فولین-سیوکالتیو و رنگ سنجی کلرید آلومینیوم, فعالیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH[1] و فعالیت آنتی باکتریایی عصاره ها علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی به روش دیسک دیفیوژن سنجیده شد. نتایج نشان داد که به ترتیب عصاره متانولی درمنه و آویشن کوهی از بیشترین میزان ترکیبات فنولی (36/22 میلی گرم بر گرم وزن خشک) و فلاونوئیدی (59/142 میلی گرم بر گرم وزن خشک)و از عملکرد آنتی اکسیدانی بهینه (ICSO) با میزان 01/72 و 75/70 میکروگرم در میلی لیتر و فعالیت آنتی باکتریایی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی با قطر هاله عدم رشد 1/15 و 8/16 میلی متر بوده است. به طورکلی عصاره متانولی گیاهان مورد مطالعه سطوح مختلفی از فعالیت آنتی اکسیدانی از خود نشان دادند و بهترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به گیاه درمنه بود. از این رو می توان بیان کرد که این عصاره ها می توانند جایگزین داروهای شیمیایی برای درمان عفونت ها شوند. البته همه اثرات این عصارها باید در in vitroو in vivo به دقت بررسی شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مزارعی، ایوب، و فهمیده، لیلا. (1397). ارزیابی مقایسه ای میزان فنول و فلاونوئید کل, فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاهان Artemisia annua L., L. Thymus vulgaris, Matricaria chamomilla L., Salvia officinalis L. و var mutica Pistaciaatlantica. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 6(3 (پیاپی 23) )، 78-95. SID. https://sid.ir/paper/396715/fa

    Vancouver: کپی

    مزارعی ایوب، فهمیده لیلا. ارزیابی مقایسه ای میزان فنول و فلاونوئید کل, فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاهان Artemisia annua L., L. Thymus vulgaris, Matricaria chamomilla L., Salvia officinalis L. و var mutica Pistaciaatlantica. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1397؛6(3 (پیاپی 23) ):78-95. Available from: https://sid.ir/paper/396715/fa

    IEEE: کپی

    ایوب مزارعی، و لیلا فهمیده، “ارزیابی مقایسه ای میزان فنول و فلاونوئید کل, فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاهان Artemisia annua L., L. Thymus vulgaris, Matricaria chamomilla L., Salvia officinalis L. و var mutica Pistaciaatlantica،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 6، no. 3 (پیاپی 23) ، pp. 78–95، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396715/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button