مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

223
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برهمکنش اسانس آنغوزه ( Ferula assafoetida ) و درمنه کوهی (Artemisia aucheri ) با سطح کنسانتره جیره بر پویایی تخمیر و القاء اسیدوز برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 83

چکیده

 این پژوهش با هدف مطالعه برهم کنش اسانس صمغ آنغوزه (Ferula assafoetida) و یا اسانس درمنه کوهی (Artemisia aucheri) در جیره های دارایسطوح مختلف کنسانتره (40 یا 60 درصد) بر پویایی تخمیر و القاء اسیدوز در شرایط برون تنی انجام شد. میزان استفاده از هر اسانس در جیره ها به میزان 05/0 درصد ماده خشک جیره بود. فراسنجه های تولید گاز, pH, غلظت نیتروژن آمونیاکی, اسیدهای چرب فرار و جمعیت پروتوزوآ اندازه گیری و گوارش پذیری ماده آلی برآورد شد. اثر اسانس صمغ آنغوزه و اسانس درمنه کوهی بر جلوگیری از اسیدوز در شرایط برون تنی نیز اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که برهم کنش جیره ها و اسانس ها بر تولید و سرعت گاز, غلظت نیتروژن آمونیاکی, pH, غلظت کل اسیدهای چرب فرار, استات, پروپیونات و والرات, کل جمعیت پروتوزوآ و جنس-های انتودینیوم, دیپلودینیوم و افریواسکولکس معنی دار نبود. افزودن اسانس صمغ آنغوزه به جیره دارای 40 درصد کنسانتره سبب افزایش گوارش پذیری ماده آلی برآورد شده در مقایسه با جیره شاهد شد (64/92 در برابر 13/83 درصد, 05/0˂ p ). افزودن اسانس ها سبب کاهش تولید گاز, غلظت نیتروژن آمونیاکی و جمعیت کل پروتوزوآ شد (05/0˂ p ). نتایج آزمایش القاء اسیدوز در شرایط برون تنی نشان داد اسانس صمغ آنغوزه و اسانس درمنه کوهی توانایی جلوگیری از اسیدوز را داشتند. بر اساس نتایج این آزمایش, اسانس صمغ آنغوزه و اسانس درمنه کوهی می توانند تخمیر شکمبه را بهبود بخشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسنی، سارا، فتاح نیا، فرشید، تأسلی، گلناز، کارگر، شهریار، و روف فرد، فاطمه. (1399). برهمکنش اسانس آنغوزه ( Ferula assafoetida ) و درمنه کوهی (Artemisia aucheri ) با سطح کنسانتره جیره بر پویایی تخمیر و القاء اسیدوز برون تنی. تحقیقات تولیدات دامی، 9(3 )، 71-83. SID. https://sid.ir/paper/396981/fa

    Vancouver: کپی

    حسنی سارا، فتاح نیا فرشید، تأسلی گلناز، کارگر شهریار، روف فرد فاطمه. برهمکنش اسانس آنغوزه ( Ferula assafoetida ) و درمنه کوهی (Artemisia aucheri ) با سطح کنسانتره جیره بر پویایی تخمیر و القاء اسیدوز برون تنی. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1399؛9(3 ):71-83. Available from: https://sid.ir/paper/396981/fa

    IEEE: کپی

    سارا حسنی، فرشید فتاح نیا، گلناز تأسلی، شهریار کارگر، و فاطمه روف فرد، “برهمکنش اسانس آنغوزه ( Ferula assafoetida ) و درمنه کوهی (Artemisia aucheri ) با سطح کنسانتره جیره بر پویایی تخمیر و القاء اسیدوز برون تنی،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 9، no. 3 ، pp. 71–83، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396981/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button