مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

392
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

475
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات استفاده از افزودنی های متفاوت بر متابولیت های خون، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد تولیدی گاوهای شیری

صفحات

 صفحه شروع 108 | صفحه پایان 116

چکیده

 هدف از این آزمایش اثرات مصرف مکمل های افزودنی پروبیوتیکی و پری بیوتیکی در جیره گاوهای شیری, بر عملکرد کمی وکیفی تولید شیر, مصرفخوراک, قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خون بود. تعداد 40 رأس گاو شیری نژاد هلشتاین با تولید شیر روزانه 5 ± 37 کیلوگرم و وزن اولیه 40± 700 کیلوگرم در چهار گروه در قالب طرح کاملا تصادفی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی به ترتیب شامل: 1-گروه شاهد (جیره پایه), 2-گروه پروبیوتیک (جیره پایه + چهار گرم پروبیوتیک به ازای هر رأس در روز), 3-گروه پری بیوتیک (جیره پایه + 14گرم پری بیوتیک به ازای هر رأس در روز), 4-گروه سین بیوتیک (جیره پایه + چهار گرم پروبیوتیک + 14گرم پری بیوتیک به ازای هر رأس در روز) بود. مقدار خوراک مصرفی هر گاو در کل دوره ثبت شد. جهت تعیین ترکیبات شیر, هفته ای دو مرتبه از شیر هر وعده شیردوشی شده, نمونه برداشته شد و ترکیبات شیر (درصد چربی, پروتئین, لاکتوز و مواد جامد بدون چربی) اندازه گیری شد. مدفوع درهفت روز آخر آزمایش برای تعیین قابلیت هضم جمع آوری شد. نمونه های خون ساعت 9. 00 صبح (دو ساعت بعد از خوراک دهی صبح) در هفته پایانی آزمایش از گاوها برای تعیین غلظت کلسترول, گلوکز, تری گلیسرید, پروتئین کل و آلبومین با استفاده از لوله های تحت خلا دارای ماده ضد انعقاد از سیاهرگ گردنی وداج گرفته شد. چهار ساعت پس از خوراک دهی صبح مایع شکمبه گرفته شدو بلافاصله pH آن تعیین گردید. نتایج آزمایش نشان داد مقدار تولید شیرخام روزانه و میزان چربی افزایش پیدا کرد و اختلاف معنی داری با گروه شاهد (جیره پایه بدون افزودنی) داشت (05/0p<). نتایج مربوط به میانگین ماده خشک مصرفی نشان داد که هیچ گونه اختلاف معنی داری بین جیره های مختلف وجود نداشت. بیشترین ضریب قابلیت هضم ماده خشک, چربی و ماده آلی مربوط به گروهی بود که پروبیوتیک مصرف کرده بودند و با سایر گروه ها اختلاف معنی داری داشت (05/0>p). غلظت گلوکز پلاسما با افزایش مقدار پروبیوتیک افزایش پیدا کرد, بطوری که باعث کاهش معنی داری در گروه شاهد در مقایسه با سایر جیره ها شد (05/0p<). با مصرف پروبیوتیک مقدارpH مایع شکمبه دام های آزمایشی تغییر نکرد و هیچ گونه اختلاف معنی داری با سایر تیمارها نداشت (05/0

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دیدارخواه، مسعود، سریر، هادی، و وطن دوست، موسی. (1398). اثرات استفاده از افزودنی های متفاوت بر متابولیت های خون, قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد تولیدی گاوهای شیری. پژوهش های تولیدات دامی، 10(23 )، 108-116. SID. https://sid.ir/paper/397044/fa

    Vancouver: کپی

    دیدارخواه مسعود، سریر هادی، وطن دوست موسی. اثرات استفاده از افزودنی های متفاوت بر متابولیت های خون, قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد تولیدی گاوهای شیری. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1398؛10(23 ):108-116. Available from: https://sid.ir/paper/397044/fa

    IEEE: کپی

    مسعود دیدارخواه، هادی سریر، و موسی وطن دوست، “اثرات استفاده از افزودنی های متفاوت بر متابولیت های خون, قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد تولیدی گاوهای شیری،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 10، no. 23 ، pp. 108–116، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397044/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button