مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

350
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

95
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغذیه شاخه کامل درخت برهان بر هضم پذیری، برخی خصوصیات تخمیری و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بزهای نجدی

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 211

چکیده

 زمینه مطالعاتی: برهان را شاید بتوان به عنوان منبع غنی از نیتروژن در جیره نشخوارکنندگان استفاده کرد, برهان حاوی الیاف و چربی های اشباع پایین و بدون کلسترول است. هدف: هدف از آزمایش حاضر بررسی امکان جایگزینی گیاه برهان با علوفه یونجه در جیره بزها بود. روش کار: مصرف خوراک, قابلیت هضم مواد مغذی, فعالیت نشخوار, فراسنجه های تخمیری شکمبه, فراسنجه های خونی و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بزهای نجدی مورد مطالعه قرار گرفتند. در این آزمایش از 12 رأس بز نجدی با میانگین وزن 2± 30 کیلوگرم در قالب طرح کاملأ تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار, استفاده شد. جیره های آزمایشی شامل جایگزینی 50 و 75 درصد برهان با علوفه یونجه و جیره شاهد بدون برهان بودند. نتایج: نتایج نشان داد که پروتئین و چربی خام شاخه کامل برهان نسبت به یونجه بیشتر بود, اما ADFآن کمتر از یونجه بود. غلظت تمام مواد معدنی به جز پتاسیم در برهان بیشتر از یونجه بود. مصرف و قابلیت هضم مواد مغذی (ماده خشک, ماده آلی, NDF, ADF و پروتئین) در جیره های حاوی برهان بیشتر از جیره شاهد بود (05/0>P), به طوری که جیره حاوی 75 درصد برهان جایگزین شده با علوفه یونجه بالاترین مقادیر را داشت. مدت زمان نشخوار تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار گرفت (05/0>P) و در جیره حاوی 75 درصد برهان جایگزین با علوفه یونجه بالاتر از سایر جیره ها بود. اما مدت زمان نشخوار به ازای مصرف مواد مغذی, جیره های حاوی برهان مقدار کمتری را نشان دادند. غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH تحت تأثیر جیره های آزمایش قرار گرفت (05/0P<) و در جیره های حاوی برهان کاهش یافتند. تغذیه برهان به دام ها طی دوره آزمایش, تأثیر معنی داری بر گلوکز و کلسترول نداشت (05/0P>), اما منجر به کاهش غلظت نیتروژن اوره ای خون شد (05/0>P). جمعیت پروتوزوآی شکمبه بزها تحت تاثیر برهان در جیره به طور معنی داری کاهش یافت (05/0P<). نتیجه گیری نهایی: بنابراین نتایج آزمایش حاضر نشان داد که می توان در سطوح پیشنهادی آزمایش حاضر, برهان را بدون اثر منفی بر هضم, تخمیر و متابولیسم در جیره بزها استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابادی، لیلا، چاجی، مرتضی، و محمدآبادی، طاهره. (1397). اثر تغذیه شاخه کامل درخت برهان بر هضم پذیری, برخی خصوصیات تخمیری و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بزهای نجدی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(1 )، 195-211. SID. https://sid.ir/paper/397137/fa

    Vancouver: کپی

    بابادی لیلا، چاجی مرتضی، محمدآبادی طاهره. اثر تغذیه شاخه کامل درخت برهان بر هضم پذیری, برخی خصوصیات تخمیری و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بزهای نجدی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(1 ):195-211. Available from: https://sid.ir/paper/397137/fa

    IEEE: کپی

    لیلا بابادی، مرتضی چاجی، و طاهره محمدآبادی، “اثر تغذیه شاخه کامل درخت برهان بر هضم پذیری, برخی خصوصیات تخمیری و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بزهای نجدی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 1 ، pp. 195–211، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397137/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button