مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,088
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

281
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه قابلیت هضم، تخمیر و جمعیت پروتوزوآی شکمبه، در بزهای نجدی تغذیه شده با سرشاخه کامل برهان یا علوفه یونجه

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 23

چکیده

 هدف از آزمایش حاضر, مقایسه ارزش تغذیهای سرشاخه کامل درخت برهان و علوفه یونجه خالص در بزهای نجدی بود. مصرف خوراک, قابلیت هضم مواد مغذی, جمعیت پروتوزوآ و فراسنجه های تخمیری شکمبه ای و خونی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این آزمایش شش رأس بز نجدی با میانگین وزن 2.2±31 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل دو جیره خالص شامل شاخه کامل درخت برهان یا علوفه یونجه بودند. تجزیه شیمیایی گیاه برهان نشان داد که پروتئین و چربی خام آن بالاتر از علوفه یونجه اما الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) آن کمتر بود. اثر جیره های آزمایشی بر مصرف ماده خشک بزها معنی دار بود و برای جیره های خالص حاوی علوفه یونجه و برهان, به ترتیب 1326 و 1682 گرم در روز بود. استفاده از برهان در جیره بزها موجب افزایش معنی دار مصرف ماده خشک شد, اما بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی تاثیری نداشت. غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH مایع شکمبه در جیره حاوی برهان نسبت به علوفه یونجه به طور معنی داری کمتر بود. غلظت گلوکز و کلسترول خون تحت تاثیر جیره های آزمایش قرار نگرفت, اما تغذیه برهان باعث کاهش غلظت نیتروژن اوره ای خون شد. تغذیه برهان باعث کاهش معنی دار جمعیت پروتوزوآی شکمبه بزها شد. بنابراین, نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مصرف و قابلیت هضم مواد مغذی در بزها تغذیه شده با گیاه کامل برهان تفاوتی با علوفه یونجه نداشت و اثر منفی بر فراسنجه های شکمبه ای و خونی مشاهده نشد, لذا شاید بتوان از آن در جیره بزهایی که در طبیعت به آن دسترسی دارند استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابادی، لیلا، چاجی، مرتضی، و محمدآبادی، طاهره. (1396). مقایسه قابلیت هضم, تخمیر و جمعیت پروتوزوآی شکمبه, در بزهای نجدی تغذیه شده با سرشاخه کامل برهان یا علوفه یونجه. پژوهش های علوم دامی ایران، 9(1)، 13-23. SID. https://sid.ir/paper/218367/fa

    Vancouver: کپی

    بابادی لیلا، چاجی مرتضی، محمدآبادی طاهره. مقایسه قابلیت هضم, تخمیر و جمعیت پروتوزوآی شکمبه, در بزهای نجدی تغذیه شده با سرشاخه کامل برهان یا علوفه یونجه. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1396؛9(1):13-23. Available from: https://sid.ir/paper/218367/fa

    IEEE: کپی

    لیلا بابادی، مرتضی چاجی، و طاهره محمدآبادی، “مقایسه قابلیت هضم, تخمیر و جمعیت پروتوزوآی شکمبه, در بزهای نجدی تغذیه شده با سرشاخه کامل برهان یا علوفه یونجه،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 9، no. 1، pp. 13–23، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218367/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button