مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

363
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع کربوهیدارت و عناصر معدنی در صمغ کتیرای گیاه دارویی Astragalus gossypinus Fischer، جمع آوری شده از شش استان ایران

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 107

کلیدواژه

گون (Astragalus gossypinus Fischer)Q1

چکیده

 گیاهان دارویی به عنوان منبع غنی از عناصر معدنی و متابولیت های ثانویه, از گذشته های دور نقش مهمی را در پیشگیری ودرمان بیماری ها ایفا کرده اند. در این تحقیق مقادیر تعدادی از عناصر معدنی و کربوهیدرات های موجود در صمغ کتیرای شش استان مختلف (آذربایجان غربی, همدان, چهارمحال وبختیاری, یزد, کرمان و اصفهان) مورد بررسی قرار گرفتند. پس از جمع آوری صمغ کتیرای گون سفید (Astragalus gossypinus Fischer) دربازه زمانی اواخر خرداد تا اواسط شهریور ماه سال1391 عناصر معدنی آن شامل فسفر, پتاسیم, آهن, منیزیم و روی با استفاده از دستگاه های نور سنج شعله ای, طیف سنجی و جذب اتمیک اندازه گیری شدند. جهت تعیین قندهای گلوکز, فروکتوز و ساکارز از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) استفاده گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اختلاف معنی داری در سظح یک درصد در بین عناصر معدنی و کربوهیدراتهای مکان های مورد مطالعه مشاهده شد, به گونه ای که بیشترین میزان منیزیم, آهن و روی مربوط به کتیرای استان همدان و بیشترین مقدار عناصر پتاسیم و فسفر از کتیرای استان آذربایجان غربی به دست آمد. نتایج نشان داد که در کل عنصر پتاسیم بیشترین و عنصر آهن کمترین مقدار را در بین عناصرداشتند. بیشترین میزان کربوهیدرات های گلوکز (87 واحد), فروکتوز (72. 5 واحد) و ساکارز (23. 1 واحد) به ترتیب از صمغ کتیراهای استان چهارمحال و بختیاری, همدان و آذربایجان غربی به دست آمد. با توجه به تفاوت میزان عناصر معدنی و قندهای موجود در کتیراهای مورد مطالعه در استان های مختلف, می توان آن را در صنایع مختلف ازجمله دارویی, بهداشتی و غذایی مورداستفاده قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مینائی، آزاد، رحیمی، امیر، رضایی، محمدباقر، امینی، سونیا، و پژوهان، جعفر. (1397). بررسی تنوع کربوهیدارت و عناصر معدنی در صمغ کتیرای گیاه دارویی Astragalus gossypinus Fischer, جمع آوری شده از شش استان ایران. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 6(4 (پیاپی 24) )، 97-107. SID. https://sid.ir/paper/397487/fa

    Vancouver: کپی

    مینائی آزاد، رحیمی امیر، رضایی محمدباقر، امینی سونیا، پژوهان جعفر. بررسی تنوع کربوهیدارت و عناصر معدنی در صمغ کتیرای گیاه دارویی Astragalus gossypinus Fischer, جمع آوری شده از شش استان ایران. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1397؛6(4 (پیاپی 24) ):97-107. Available from: https://sid.ir/paper/397487/fa

    IEEE: کپی

    آزاد مینائی، امیر رحیمی، محمدباقر رضایی، سونیا امینی، و جعفر پژوهان، “بررسی تنوع کربوهیدارت و عناصر معدنی در صمغ کتیرای گیاه دارویی Astragalus gossypinus Fischer, جمع آوری شده از شش استان ایران،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 6، no. 4 (پیاپی 24) ، pp. 97–107، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397487/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button