مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

269
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف خوراکی اسانس شیره درخت بنه (Pistacia atlantica) بر بافت کبد و برخی پارامترهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 335 | صفحه پایان 346

چکیده

 استفاده از فراورده های گیاهی در آبزی پروری از جهات مختلف می تواند برای انسان حائز اهمیت باشد. هدف مطالعه حاضر, شناخت اثرات مصرف خوراکی اسانس شیره گیاه بنه بر بافت کبد و برخی پارامترهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. در این راستا تعداد 60 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان به ظاهر سالم با وزن تقریبی150 گرم در 2 گروه کنترل و تیمار, با 3 تکرار, به طور تصادفی در نظر گرفته شدند. اسانس مذکور به مقدار 10 گرم در کیلوگرم به غذای روزانه ماهیان اضافه شد و بعد از 3 ماه, از همه ماهی ها خونگیری انجام گرفت. پارامترهای خونی شامل شمارش گلبول های سفید و قرمز, هماتوکریت, پروتئین کل, آلبومین, آلانین آمینوترنسفراز, آسپارتات آمینوترنسفراز, اسید اوریک, کلسترول, تری گلیسیرید, گلوکز و کراتینین اندازه گیری شد. همچنین همزمان از کبد ماهی های مذکور, نمونه بافت شناسی تهیه شد. یافته های مطالعه حاضر نشان داد که ماهیان گروه کنترل ضریب تبدیل کمتری نسبت به ماهیان گروه تیمار داشتند (05/0p<). همچنین مصرف اسانس بنه با دوز استفاده شده در مورد ماهی قزل آلا بر عملکرد کبدی تاثیر سوء داشته و نیز آنزیم های کبدی هم افزایش داشتند (05/0p<). اما پروتئین کل, آلبومین و قند خون کاهش پیدا کرده و اسید اوریک و کراتینین افزایش معنی داری داشت (05/0p<). در ارزیابی هماتولوژیک کاهش تعداد سلول های خونی مشهود بود و در بررسی بافت شناسی در اطراف وریدهای مرکزی کبد ماهیان گروه کنترل, دژنرسانس غیرعفونی و نیز آتروفی در هپاتوسیت ها وجود داشت. به نظر می رسد که می توان اعلام کرد, مصرف خوراکی اسانس درخت بنه به مقدار 10 گرم در کیلوگرم غذای روزانه ماهی قزل آلای رنگین کمان, قابل توصیه نبوده و صدمات بافتی ایجاد می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پارسا، علی. (1399). بررسی تاثیر مصرف خوراکی اسانس شیره درخت بنه (Pistacia atlantica) بر بافت کبد و برخی پارامترهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 14(4 (پیاپی 56) )، 335-346. SID. https://sid.ir/paper/397532/fa

    Vancouver: کپی

    پارسا علی. بررسی تاثیر مصرف خوراکی اسانس شیره درخت بنه (Pistacia atlantica) بر بافت کبد و برخی پارامترهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1399؛14(4 (پیاپی 56) ):335-346. Available from: https://sid.ir/paper/397532/fa

    IEEE: کپی

    علی پارسا، “بررسی تاثیر مصرف خوراکی اسانس شیره درخت بنه (Pistacia atlantica) بر بافت کبد و برخی پارامترهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 14، no. 4 (پیاپی 56) ، pp. 335–346، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397532/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button