مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

388
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سالیسیلیک سید بر برخی خصوصیات رویشی و تغییرات بیوشیمیایی خیار (Cucumis sativus L. ) تحت شرایط تنش مس

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 27

چکیده

 مسمومیت خاک و آب با مس مشکلات جدی در رشد و تولید گیاهان و سلامتی انسان ایجاد می کند. لذا, به منظور بررسی تاثیر سمیت مس و اسید سالیسیلیک بر رشد, عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیکی خیار, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه سطح مس( 23, 47 و 94 میکرو مولار) و دو سطح اسید سالیسیلیک ( 0 و 750 میکرومولار) با سه تکرار تحت شرایط کشت بدون خاک اجرا گردید. نتایج نشان داد که تنش مس حجم ریشه, وزن خشک ریشه, سطح برگ و وزن تر و خشک برگ را به صورت منفی تحت تاثیر قرار داد. بیشترین وزن تر ریشه, وزن خشک برگ و نسبت Fv/Fm در غلظت 23 میکرومولار مس هم در تیمار محلول پاشی شده با اسید سالیسیلیک و هم در بدون تیمار اسید سالیسیلیک به دست آمد. مس در ریشه با شدت بیشتری در مقایسه با ساقه تجمع یافت. فعالیت آنزیم اسکوربات پراکسیداز با افزایش غلظت مس در محلول غذایی افزایش یافت و بیشترین فعالیت اسکوربات پراکسیداز در گیاهان تغذیه شده با 94 میکرومولار مس به دست آمد و فعالیت آنها در گیاهان تیمارشده با اسید سالیسیلیک شدیدتر بود در حالی که فعالیت آنزیم پراکسیداز روند معکوسی نشان داد. حداکثر عملکرد (530 گرم در بوته) در غلظت 23 میکرومولار مس و تیمار اسید سالیسیلیک حاصل شد. اما کمترین عملکرد (282 گرم در بوته) در غلظت 94 میکرومولار مس و بدون تیمار اسید سالیسیلیک به دست آمد. بر اساس این یافته ها, به نظر می رسد که کاربرد اسید سالیسیلیک, اثرات منفی تنش مس بر رشد و بیوشیمیایی خیار را تعدیل نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذرمی، رسول. (1398). تاثیر سالیسیلیک سید بر برخی خصوصیات رویشی و تغییرات بیوشیمیایی خیار (Cucumis sativus L. ) تحت شرایط تنش مس. فرآیند و کارکرد گیاهی، 8(33 )، 15-27. SID. https://sid.ir/paper/397648/fa

    Vancouver: کپی

    آذرمی رسول. تاثیر سالیسیلیک سید بر برخی خصوصیات رویشی و تغییرات بیوشیمیایی خیار (Cucumis sativus L. ) تحت شرایط تنش مس. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1398؛8(33 ):15-27. Available from: https://sid.ir/paper/397648/fa

    IEEE: کپی

    رسول آذرمی، “تاثیر سالیسیلیک سید بر برخی خصوصیات رویشی و تغییرات بیوشیمیایی خیار (Cucumis sativus L. ) تحت شرایط تنش مس،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 8، no. 33 ، pp. 15–27، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397648/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button