مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل تاثیرگذار بر تولید رنگدانه های کلروفیل و کاروتنوئید از اسپیرولینا پلاتنسیس با استفاده از طرح پلاکت برمن

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 81

چکیده

اسپیرولینا پلاتنسیس به دلیل اهمیت به عنوان غذای انسان و دارا بودن رنگدانه های طبیعی با ویژگی های عملکردی خاص, توجه ویژه ایی را به خود جلب کرده است. در این مطالعه, 7 فاکتور محیطی موثر بر تولید رنگدانه های کلروفیلa و کاروتنوئید از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس شامل: دوره نوردهی (12 ساعت روشنایی/ 12 ساعت تاریکی و 16 ساعت روشنایی/ 8 ساعت تاریکی), مدت کشت (11روز و 14 روز ), ترکیب نوری (LED) (6 آبی/ 3 قرمز/ 4 سفید و 3 آبی/ 6 قرمز/ 4 سفید), منبع نیتروژن (65 میلی گرم در لیتر اوره به روش خوراک دهی بچ و 40 میلی گرم در لیتر اوره به روش خوراک دهی فدبچ ), منبع کربن (1 گرم در لیتر, شیره ی خرما, به روش خوراک دهی بچ و فدبچ), حجم تلقیح اولیه (کدورت: 4/0 و 6/0) و کلرید سدیم (0 و 2 گرم در لیتر) در طرح غربالگری پلاکت برمن به منظور انتخاب متغیرهای تاثیرگذار استفاده گردید. نتایج نشان داد, از بین فاکتورهای مورد بررسی, متغیرهای کلرید سدیم, منبع کربن, ترکیب نوری, دوره نوردهی (01/0p<) و حجم تلقیح اولیه, تاثیر معناداری (05/0p<) بر میزان تولید رنگدانه کلروفیل aو متغیرهای منبع نیتروژن, منبع کربن وکلرید سدیم تاثیر معناداری (01/0p<) بر میزان تولید رنگدانه کاروتنوئیدکل داشتند. همچنین بالاترین میزان تولید رنگدانه کلروفیل a و کاروتنوئید کل به ترتیب 9/0± 46/13 و17/0± 21/8 (µ g/ml) به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بنایان، سپیده، جهادی، مهشید، و فاضل، محمد. (1399). بررسی عوامل تاثیرگذار بر تولید رنگدانه های کلروفیل و کاروتنوئید از اسپیرولینا پلاتنسیس با استفاده از طرح پلاکت برمن. میکروب شناسی مواد غذایی، 7(2 )، 70-81. SID. https://sid.ir/paper/397683/fa

    Vancouver: کپی

    بنایان سپیده، جهادی مهشید، فاضل محمد. بررسی عوامل تاثیرگذار بر تولید رنگدانه های کلروفیل و کاروتنوئید از اسپیرولینا پلاتنسیس با استفاده از طرح پلاکت برمن. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1399؛7(2 ):70-81. Available from: https://sid.ir/paper/397683/fa

    IEEE: کپی

    سپیده بنایان، مهشید جهادی، و محمد فاضل، “بررسی عوامل تاثیرگذار بر تولید رنگدانه های کلروفیل و کاروتنوئید از اسپیرولینا پلاتنسیس با استفاده از طرح پلاکت برمن،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 7، no. 2 ، pp. 70–81، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397683/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button