Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

266
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

410
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف اسانس مرزه در آب آشامیدنی بر عملکرد و برخی صفات لاشه، ایمنی و هماتولوژی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 34

چکیده

 این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اسانس مرزه بر عملکرد, برخی صفات لاشه, سیستم ایمنی و هماتولوژی جوجه های گوشتی انجام شد. به این منظور تعداد 400 قطعه جوجه جنس نر سویه تجاری راس 308, در قالب طرح آزمایشی کاملا تصادفی با 5 گروه آزمایشی و 4 تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر واحد آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد منفی (آب آشامیدنی فاقد افزودنی), شاهد مثبت (آب آشامیدنی حاوی ارگواستیم) و آب آشامیدنی حاوی 100, 200 و 300 میلی گرم اسانس مرزه در هر لیتر بود. نتایج نشان داد افزودن هر سه سطح اسانس مرزه در آب آشامیدنی در هفته های اول و دوم پرورش منجر به کاهش معنی دار مصرف خوراک شد. ضمنا در هفته اول مصرف 100 و 200 میلی گرم اسانس مرزه در آب آشامیدنی باعث بهبود معنی دار افزایش وزن جوجه ها شده و ضریب تبدیل غذایی تمامی گروه های آزمایشی مصرف کننده سطوح مختلف اسانس مرزه از گروه شاهد منفی کمتر بود (05/0P<). وزن نسبی کبد و چربی بطنی در جوجه هایی که آب آشامیدنی حاوی 100 میلی گرم اسانس مرزه دریافت می کردند, نسبت به دیگر گروه ها بالاتر بود (05/0P<). بین تیمارهای آزمایشی به لحاظ برخی پارامترهای خونی شامل غلظت چربی خون, محتوی هموگلوبین گلبول های قرمز(MCH) و میزان آنزیم کبدیAST تفاوت معنی دار وجود داشت (05/0P<). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از اسانس مرزه در آب آشامیدنی اثر مثبتی برخصوصیات رشد و بهبود راندمان خوراک جوجه های گوشتی به ویژه در هفته های ابتدایی پرورش داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یگانه پرست، محمد، جعفری اروری، علیرضا، خجسته کی، مهدی، و هاشمی، سیدمحمد. (1397). بررسی تاثیر سطوح مختلف اسانس مرزه در آب آشامیدنی بر عملکرد و برخی صفات لاشه, ایمنی و هماتولوژی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 31(120 )، 19-34. SID. https://sid.ir/paper/398171/fa

    Vancouver: کپی

    یگانه پرست محمد، جعفری اروری علیرضا، خجسته کی مهدی، هاشمی سیدمحمد. بررسی تاثیر سطوح مختلف اسانس مرزه در آب آشامیدنی بر عملکرد و برخی صفات لاشه, ایمنی و هماتولوژی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1397؛31(120 ):19-34. Available from: https://sid.ir/paper/398171/fa

    IEEE: کپی

    محمد یگانه پرست، علیرضا جعفری اروری، مهدی خجسته کی، و سیدمحمد هاشمی، “بررسی تاثیر سطوح مختلف اسانس مرزه در آب آشامیدنی بر عملکرد و برخی صفات لاشه, ایمنی و هماتولوژی جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 31، no. 120 ، pp. 19–34، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398171/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا