مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

294
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برنامه پیشنهادی برای استاندارد سازی تولید بنه های زعفران: موانع و ارائه راهکارها

صفحات

 صفحه شروع 457 | صفحه پایان 479

چکیده

 زعفران (Crocus sativus L. ) گیاهی ژئوفیت-تریپلوئید بوده و بر پایه رشد بنه ها یا اندام های زیرزمینی خود, تکثیر می یابد. با وجود اهمیت اندازه و کیفیت بنه های مادری در تولید زعفران, تاکنون برنامه ای جامع پیرامون استانداردسازی بنه های آن تدوین نشده است. در این ارتباط, عدم وجود مزارع استاندارد جهت تولید بنه های با کیفیت, نبود معیار مشخصی جهت درجه بندی بنه ها بر اساس اندازه یا ویژگی های کیفی, نظارت ضعیف از سوی نهادهای ذیربط بر روند تولید و عرضه بنه های مادری مرغوب و همچنین نابسامانی در بازار عرضه و تقاضای بنه های زعفران, از مهم ترین موانع در محقق نشدن چنین برنامه ای به شمار می روند. همچنین اختلاط بنه های سالم و آلوده و نیز انبارداری بنه های زعفران بدون توجه به شرایط بهینه دمایی یا بهداشت محیطی از دیگر چالش های چرخه تولید و فراوری این محصول می باشد. در این مقاله, ابتدا برخی موانع پیش روی برنامه استانداردسازی بنه های زعفران بررسی شده است و در ادامه, راهکارهای مؤثر جهت تولید بنه های استاندارد نظیر احداث مزارع تحت مدیریت, کنترل کیفیت ودرجه بندی بنه های برداشت شده و نیز انبارسازی اصولی بنه های زعفران ارائه شده است. همچنین تدوین برنامه ذکر شده بر پایه مواردی نظیر برگزاری دوره های آموزشی, نظارت فراگیر بر فعالیت بازار عرضه و تقاضای بنه های زعفران, حمایت از حقوق مصرف کنندگان و ارائه برنامه های تشویقی و بسته های حمایتی به تولیدکنندگان به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدی، سیدمحمد، و رضوانی مقدم، پرویز. (1398). برنامه پیشنهادی برای استاندارد سازی تولید بنه های زعفران: موانع و ارائه راهکارها. زراعت و فناوری زعفران، 7(4 )، 457-479. SID. https://sid.ir/paper/398333/fa

    Vancouver: کپی

    سیدی سیدمحمد، رضوانی مقدم پرویز. برنامه پیشنهادی برای استاندارد سازی تولید بنه های زعفران: موانع و ارائه راهکارها. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1398؛7(4 ):457-479. Available from: https://sid.ir/paper/398333/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد سیدی، و پرویز رضوانی مقدم، “برنامه پیشنهادی برای استاندارد سازی تولید بنه های زعفران: موانع و ارائه راهکارها،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 7، no. 4 ، pp. 457–479، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398333/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button