مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

451
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

121
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر خشک کن دوار بر خشک کردن شلتوک رقم هاشمی و کیفیت فراوری برنج

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 36

چکیده

 دو مشکل مهم در خشک کردن برنج, یکی مصرف بالای انرژی و دیگری غیر یکنواختی خشک شدن شلتوک در خشک کن های خوابیده ی رایج است که شانس شکستگی دانه را در مراحل فراوری برنج افزایش می دهد. در این مقاله, عملکرد یک دستگاه خشک کن دوار جدید ساخته شده در کارخانه ی شالی کوبی برادران زارع با خشک کن رایج برنج (خشک کن خوابیده) برای خشک کردن شلتوک رقم هاشمی ارزیابی شده است. علاوه بر شاخص های مدت زمان خشک کردن, روند تغییرات رطوبت شلتوک و میزان انرژی مصرف شده در فرایند خشک کردن, تأثیر کاربرد هر یک از خشک کن ها بر شاخص های کیفی راندمان تبدیل, درصد پوست کنی شلتوک, راندمان تبدیل برنج کامل و درصد شکستگی دانه ها نیز بررسی شده است. نتایج به دست آمده از تحقیق نشان می دهد به دلیل گرمای محیط قرارگیری خشک کن خوابیده, کاربرد این خشک کن موجب کاهش مدت زمان خشک کردن در حدود 9 درصد و صرفه جویی در مصرف انرژی تا 8/9 درصد شده است. انرژی ویژه مصرفی برای تبخیر رطوبت شلتوک در خشک کن خوابیده نیز 13/5 مگا ژول بر کیلو گرم آب تبخیرشده به دست آمده که حدود 11 درصد نسبت به خشک کن دوار کمتر است. با استفاده از خشک کن دوار, راندمان تبدیل برنج 3/8 درصد بیشتر شده است. کاربرد خشک کن دوار تأثیر قابل توجهی بر پوست کنی شلتوک خشک شده نداشته است. استفاده از خشک کن دوار برای خشک کردن شلتوک, راندمان تبدیل برنج کامل (سالم) را حدود 7/5 درصد افزایش و مقدار خرده برنج را نیز تا حدود 7/8 درصد کاهش داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گازر، حمیدرضا، و علیزاده، محمدرضا. (1399). تأثیر خشک کن دوار بر خشک کردن شلتوک رقم هاشمی و کیفیت فراوری برنج. تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، 21(74 )، 19-36. SID. https://sid.ir/paper/398457/fa

    Vancouver: کپی

    گازر حمیدرضا، علیزاده محمدرضا. تأثیر خشک کن دوار بر خشک کردن شلتوک رقم هاشمی و کیفیت فراوری برنج. تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)[Internet]. 1399؛21(74 ):19-36. Available from: https://sid.ir/paper/398457/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا گازر، و محمدرضا علیزاده، “تأثیر خشک کن دوار بر خشک کردن شلتوک رقم هاشمی و کیفیت فراوری برنج،” تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، vol. 21، no. 74 ، pp. 19–36، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398457/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button