Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

234
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

440
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کودهای سبز و نیتروژن روی برخی خصوصیات کمی و کیفی سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 206

چکیده

 این پژوهش طی سال های 1388 و 1389 به منظور بررسی تغییرات ماده خشک, نشاسته, پروتئین, قند احیا و عملکرد غده سیب زمینی در اثر کاربرد کودهای سبز و نیتروژن انجام گرفت. آزمایش به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد که در آن کود سبز در پنج سطح (جو, کلزا, شبدر, ماش و بدون کود سبز) به عنوان فاکتور اصلی و کود نیتروژن در چهار سطح (100, 75, 50 و 25 درصد نیتروژن) به عنوان فاکتور فرعی به کار رفت و نتایج در هر دو سال و هم چنین به صورت مرکب مورد تجزیه آماری قرار گرفتند. ماده خشک, نشاسته, پروتئین, قند احیا و هم چنین عملکرد غده سیب زمینی به شدت تحت تأثیر کودهای سبز و نیتروژن قرار گرفتند و اثر متقابل فاکتورهای آزمایش نیز بر عملکرد, پروتئین و میزان قند احیای غده معنی دار بودند. کود سبز ماش و 75 درصد نیتروژن به عنوان بهترین تیمار باعث افزایش معنی دار ماده خشک و نشاسته غده به ترتیب به میزان 3/22 و 12 درصد نسبت به شاهد شدند. هم چنین کود سبز ماش و 100 درصد نیتروژن به عنوان بهترین تیمار بر میزان پروتئین غده تأثیر معنی دار داشته و تأثیر متقابل کودهای سبز و نیتروژن بر قند احیای غده در محدوده مجاز بود. تیمار شبدر با 75 درصد نیتروژن به عنوان بهترین تیمار, عملکرد غده را به میزان 33 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. تیمارهای مذکور علاوه بر افزایش عملکرد کمی و کیفی محصول میزان مصرف کود نیتروژن را نیز تا 25 درصد کاهش دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، علی، آرامویچ داویتین، ویگو، و احمدوند، گودرز. (1398). تاثیر کودهای سبز و نیتروژن روی برخی خصوصیات کمی و کیفی سیب زمینی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 19(1 )، 191-206. SID. https://sid.ir/paper/398598/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی علی، آرامویچ داویتین ویگو، احمدوند گودرز. تاثیر کودهای سبز و نیتروژن روی برخی خصوصیات کمی و کیفی سیب زمینی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1398؛19(1 ):191-206. Available from: https://sid.ir/paper/398598/fa

    IEEE: کپی

    علی رستمی، ویگو آرامویچ داویتین، و گودرز احمدوند، “تاثیر کودهای سبز و نیتروژن روی برخی خصوصیات کمی و کیفی سیب زمینی،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 19، no. 1 ، pp. 191–206، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398598/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا