Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-15
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    400
  • دانلود: 

    491
چکیده: 

میوه هلو به دلیل داشتن آب زیاد و سرعت تنفس بالا دارای عمر انبارمانی بسیارکوتاهی است. در این پژوهش تأثیر بسته بندی با فیلم های پلی اتیلن و نانوکامپوزیت رس بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه هلو رقم آلبرتا بررسی شد. میوه های هلو به مدت شش هفته در دمای 2 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90 درصد نگهداری شدند. خصوصیاتی مانند درصد کاهش وزن، سفتی میوه، pH، مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، شاخص رنگ، قهوه ای شدن، بار میکروبی و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز به طور هفتگی موردارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر دو نوع پوشش توانستند خصوصیات کمی و کیفی میوه هلو را بهتر از شاهد حفظ کنند. کاربرد فیلم های نانوکامپوزیت و پلی اتیلن موجب تأخیر در نرم شدن میوه، کاهش درصد اتلاف وزن، تیرگی رنگ میوه، قهوه ای شدن درونی گوشت و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز نسبت به شاهد شدند. استفاده از هر دو فیلم منجر به تغییرات کمتر اسید قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و pH عصاره میوه مقایسه با شاهد شدند. فیلم نانوکامپوزیت سبب کاهش بار میکروبی شد، درحالی که بیش ترین بار میکروبی در فیلم پلی اتیلن مشاهده گردید. نتایج هم چنین نشان دادند که تأثیر فیلم نانوکامپوزیت در حفظ ویژگی های کیفی میوه ازجمله شاخص درخشندگی، کروما، هیو، اسید قابل تیتراسیون، قهوه ای شدن، بار میکروبی و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز مؤثرتر از فیلم پلی اتیلن بود. به طورکلی کاربرد فیلم نانوکامپوزیت ممکن است یک روش مفید برای کاهش تلفات وزن و حفظ کیفیت میوه هلو طی زمان نگهداری باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 400

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 491 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    17-28
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    225
  • دانلود: 

    419
چکیده: 

در این پژوهش مدل سازی اثر آسکوربات کلسیم بر خصوصیات قارچ دکمه ای به روش الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی مصنوعی مورد بررسی قرار گرفت. آسکوربات کلسیم در حفظ کیفیت و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در دوره پس از برداشت مؤثر می باشد. لذا در این مطالعه ابتدا قارچ های دکمه ای توسط محلول آسکوربات کلسیم با دمای 45 درجه سانتی گراد در سه سطح 0، 4/0 و 8/0 درصد تیمار شدند و بعد از خشک شدن در دمای اتاق و 1 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی 90 درصد نگه داری گردیدند. صفات کیفی قارچ دکمه ای پس از برداشت در روزهای صفر، 10، 15، 20 و 25 اندازه گیری شدند. مدل سازی اثر آسکوربات کلسیم بر خصوصیات قارچ دکمه ای به روش الگوریتم ژنتیک-شبکه عصبی مصنوعی با دو ورودی (غلظت آسکوربات کلسیم و عمر قفسه ای) و 9 خروجی (کاهش وزن، سفتی، مواد جامد محلول کل، pH، کروما، زاویه هیو، EΔ ، شاخص قهوه ای شدن و فنل کل) با استفاده از شبکه عصبی پرسپترون چند لایه انجام شد. نتایج نشان داد شبکه ای با تعداد 12 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعال سازی تانژانت هیپربولیک می تواند اثر آسکوربات کلسیم بر ویژگی های قارچ دکمه ای را با میانگین ضریب همبستگی برابر با 95/0 تخمین زند. نتایج آنالیز حساسیت با شبکه عصبی بهینه (9-12-2)، عمر قفسه ای را به عنوان مؤثرترین عامل در پیش بینی صفات قارچ دکمه ای طی پس از برداشت مشخص نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 225

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 419 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    29-36
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    397
  • دانلود: 

    469
چکیده: 

قارچ دکمه ای به عنوان یک محصول تجاری در سرتاسر جهان پرورش داده می شود و به دلیل کیفیت غذایی مناسب و میزان بالای پروتئین جایگاه ویژه ای را در سبد غذایی مردم جهان به خود اختصاص داده است. رشد و تولید قارچ دکمه ای به میزان ذخایر عناصر غذایی کمپوست بستگی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر غلظت های مختلف عصاره ورمی کمپوست (صفر، 25، 50، 75 و 100%) بر شاخص های رشد قارچ دکمه ای (تعداد قارچ، وزن فردی، عملکرد کل، وزن خشک، قطر کلاهک، طول پایه، سرعت محصول دهی، درصد نیتروژن، درصد پروتئین و کارآیی زیستی) بوده است. نتایج نشان داد که اضافه کردن غلظت های مختلف عصاره ورمی کمپوست به کمپوست، اثر معنی داری در سطح احتمال پنج درصد بر اغلب شاخص های رشد در قارچ دکمه ای داشت، اگرچه منجر به تأخیر معنی دار 8/1 تا 2/6 روز در زمان برداشت اولین چین شد. بهترین غلظت ورمی کمپوست 75% بود که منجر به تولید بیش ترین تعداد قارچ (5/312)، وزن فردی (6/21 گرم)، عملکرد کل (7/6 کیلوگرم در کیسه)، قطر کلاهک (1/6 سانتی متر)، و کارآیی زیستی (5/67%) گردید. بیش ترین درصد نیتروژن (4/5) و پروتئین (7/33) در تیمار 100% عصاره ورمی کمپوست مشاهده شد که اختلاف معنی داری با تیمار 75% نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 397

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 469 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    37-51
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    198
  • دانلود: 

    442
چکیده: 

نخود یک جایگزین مهم برای آیش سیاه بوده و نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی انسان، به ویژه برای افراد کم درآمد دارد. این تحقیق باهدف بررسی تأثیر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه ارقام زراعی نخود دیم در سال زراعی 94-1393 اجرا شد. آزمایش به صورت طرح کرت های خردشده معمولی در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل تاریخ های کاشت 20 اسفند، 5 فروردین و 20 فروردین به عنوان عامل اصلی و ارقام زراعی عادل، آرمان، آزاد و بیونیج به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج نشان داد با تأخیر در تاریخ کاشت از 20 اسفند به 20 فروردین تمام ویژگی های ارزیابی شده به شکل معنی داری کاهش یافتند. ارقام نخود نیز ازنظر ویژگی های بررسی شده با یکدیگر تفاوت معنی دار داشتند. نتایج برش دهی اثرات متقابل نشان داد که ارقام نخود در تاریخ های کاشت مختلف ازنظر ویژگی های مرفوفیزیولوژیکی با یکدیگر تفاوت داشتند، به طوری که رقم جدید عادل از کارآمدی بالاتری نسبت به سایر ارقام برخوردار بود. بیش ترین ماده خشک کل (3/5917 کیلوگرم در هکتار) و بیش ترین عملکرد دانه (3/2493 کیلوگرم در هکتار) به تاریخ کاشت 20 اسفند و رقم عادل و کم ترین ماده خشک کل (0/1200 کیلوگرم در هکتار) و کم ترین عملکرد دانه (3/337 کیلوگرم در هکتار) به تاریخ کاشت 20 فروردین و رقم بیونیج متعلق بود. به نظر می رسد رقم عادل به علت برخورداری از ویژگی های برتر مرفولوژیکی نسبت به سایر ارقام به ویژه در کشت زودهنگام به دلیل بهره وری بهتر از شرایط محیطی می تواند به عنوان رقم زراعی مطلوب در نظر گرفته شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 198

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 442 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    53-65
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    352
  • دانلود: 

    472
چکیده: 

هتروزیس راهکاری برای افزایش بیشتر عملکرد برنج می باشد. انتخاب والدین مناسب، مهم ترین گام در هر برنامه اصلاحی است. این مطالعه باهدف تعیین قابلیت ترکیب پذیری لاین های نرعقیم برنج با لاین های برگرداننده باروری جهت ارزیابی هتروزیس صفات زراعی انجام شد. بدین منظور 3 لاین نرعقیم سیتوپلاسمی (CMS) (ندا A، نعمت A و چمپا A) به عنوان تستر با 4 لاین برگرداننده باروری (IR68061، IR5931 و IR50 و پویا) به روش لاین در تستر تلاقی داده شدند و در سال بعد والدین و نتاج در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی کشت و ده صفت کمی روی آن ها اندازه گیری گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تفاوت های بسیار معنی داری بین ژنوتیپ ها ازنظر کلیه صفات وجود دارد. به علاوه اثر تلاقی ها برای تمام صفات در سطح احتمال 1% معنی دار بود. نتایج نشان داد که تستر ندا A و لاین های IR50، IR68061 و IR5931 براساس اثرات GCA مثبت و معنی دار، ترکیب شونده های عمومی خوبی برای بهبود عملکرد دانه بودند. تلاقی های Neda A×IR68061، Nemat A×IR5931، Neda A×IR50، Nemat A×Pouya و Champa A×Pouya ترکیب پذیری خصوصی بسیار معنی داری را برای روز تا 50 درصد گل دهی نشان دادند. هیبریدهای نعمت A/ IR50، نعمت A/ IR68061 و ندا A/ IR50 هتروزیس بالایی را نسبت به میانگین والدین نشان دادند. هیبریدهای نداA / IR50، ندا A/ IR68061 و نعمت A/ IR50 هتروزیس بالایی را نسبت به والد برتر نشان دادند. درمجموع هیبرید نداA/ IR50 برترین هیبرید با مقادیر هتروزیس 14/18% (نسبت به میانگین والدین) و 43/17% (نسبت به والد برتر) به عنوان بهترین هیبرید امیدبخش جهت تولید بذر هیبرید در برنج شناسایی گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 352

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 472 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    67-78
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    230
  • دانلود: 

    434
چکیده: 

به منظور ارزیابی اثر بقایای گندم (Triticum aestivum L. ) و لوبیا (Phaseolus vulgaris L. ) به همراه سولفات روی در مزارع گندم بر میزان عملکرد، غلظت روی، پروتئین و اسید فیتیک دانه گندم، آزمایشی در سال زراعی 1392-1391 در یکی از مزارع شهرستان دهاقان در استان اصفهان در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار با شش تیمار (شاهد، سولفات روی، بقایای گندم، بقایای لوبیا، بقایای گندم + روی و بقایای لوبیا + روی) به اجرا در آمد. نتایج تجزیه واریانس بیانگر اختلاف معنی دار اثر تیمارهای مختلف آزمایشی بر عملکرد، غلظت روی، غلظت اسید فیتیک، نسبت مولی اسید فیتیک به روی و پروتئین دانه گندم بود. نتایج به دست آمده نشان داد که به ترتیب بالاترین میزان عملکرد (8/3 تن در هکتار)، پروتئین (3/10%) و غلظت روی دانه (36 میلی گرم در کیلوگرم) مربوط به تیمار بقایای لوبیا + روی و کم ترین میزان آن ها مربوط به تیمار شاهد (8/2 تن در هکتار)، (54/7%) و (26 میلی گرم در کیلوگرم) بود. کاربرد بقایای گیاهی در تمامی تیمارهای موردبررسی مخصوصاً تیمار بقایای لوبیا + روی باعث کاهش 36 درصدی نسبت مولی اسید فیتیک به روی نسبت به تیمار شاهد شد. در بین بقایای گیاهی، بقایای لوبیا دارای کم ترین میزان (4/15) نسبت کربن به نیتروژن بود. در مجموع نتایج نشان داد که در شرایط آزمایش حاضر، تیمار بقایای لوبیا + روی با بالاترین میزان عملکرد، غلظت روی و پروتئین دانه و کم ترین میزان نسبت مولی اسید فیتیک به روی برتر از سایر تیمارهای دیگر موردبررسی بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 230

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 434 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    79-88
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    288
  • دانلود: 

    445
چکیده: 

استفاده از پایه ها در درختان میوه هسته دار می تواند ضمن افزایش استفاده بهینه از منابع آب و خاک، منجر به افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینه ها گردد. شناخت خصوصیات مورفولوژیکی و جذب عناصر غذایی می تواند در انتخاب پایه ها در شرایط متفاوت اقلیمی مؤثر واقع شود. در این پژوهش ویژگی های رشد شش پایه درختان میوه هسته دار پنتا Penta))، کادامن (Cadaman)، سنت جولین Saint Julien))، ام آر اس 5/2 Mr. S2/5))، جی اف 677 (GF677)و نماگارد (Nemaguard) شامل خصوصیات مورفولوژیکی، پومولوژیکی، شاخص کلروفیل و غلظت برخی عناصر غذایی (فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و نیتروژن) برگ ها در باغ نحقیقاتی کمال شهر کرج موردبررسی قرار گرفتند. نماگارد و پنتا در جذب عناصر فسفر، کلسیم و منیزیم بالاترین میزان غلظت عناصر غذایی و پایه جی اف 677 کم ترین میزان جذب را در عناصر فسفر، پتاسیم و منیزیم نشان دادند و تفاوت معنی داری در میزان جذب ازت در پایه ها مشاهده نشد. پایه پنتا از نظر خصوصیات رویشی و توانایی جذب عناصر غذایی از پایه های دیگر بهتر بود. نتایج تنوع زیادی در صفات رشد موردبررسی نشان دادند که می تواند کلید شناسایی این پایه ها باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 288

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 445 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    89-102
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    250
  • دانلود: 

    445
چکیده: 

به منظور بررسی تأثیر آبیاری کاهش یافته و شدت هرس آزمایشی روی انگور رقم یاقوتی در شهرستان سرپل ذهاب انجام شد. این مطالعه درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج سطح شدت هرس (دو، سه، چهار، پنج و شش جوانه) و دو سطح آبیاری (کاهش یافته و کامل) در چهار تکرار روی بوته های شش ساله انگور رقم یاقوتی در سال 1389 انجام گرفت. نتایج نشان داد تفاوت معنی دار بین تیمارهای مختلف هرس و آبیاری از لحاظ عملکرد میوه، تعداد خوشه در بوته، وزن خوشه، وزن حبه و صفات کیفی میوه وجود داشت. بیش ترین عملکرد میوه در بوته (15/5، 5 و 35/5 کیلوگرم) و هکتار (88/12، 41/12 و 38/13 تن) در شدت هرس های چهار، پنج و شش جوانه ای تحت شرایط آبیاری کامل به دست آمد. با افزایش شدت هرس از دو جوانه به شش جوانه تعداد خوشه تولیدی افزایش معنی دار نشان داد. وزن خوشه در تیمار هرس چهار جوانه ای و شرایط آبیاری کامل در مقایسه با دیگر تیمارها برتری معنی دار داشت. مواد جامد محلول کل در شدت هرس شش جوانه ای در مقایسه با دیگر تیمارها کاهش نشان داد. به طورکلی تولید میوه در انگور رقم یاقوتی به طور معنی دار تحت تأثیر شدت هرس و آبیاری قرار گرفت. باتوجه به نتایج کمی و کیفی به خصوص عملکرد و وزن خوشه و مواد جامد محلول میوه، انجام هرس چهار جوانه ای و آبیاری منظم برای رقم یاقوتی در شرایط آب و هوایی سرپل ذهاب و آبیاری کامل توصیه می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 250

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 445 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    103-113
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    358
  • دانلود: 

    445
چکیده: 

به منظور بررسی تأثیر سطوح رژیم آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد سه رقم سویا در منطقه ارومیه، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی هنرستان کشاورزی در سال زراعی 1391 به صورت کرت های یک بار خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتور اصلی شامل سه سطح (آبیاری مطلوب 60 میلی متر، تنش ملایم110 میلی متر و تنش شدید 160 میلی متر تبخیر از سطح تشت کلاس A) و فاکتور فرعی شامل سه رقم سویا (کلارک، ویلیامز و آنیون) بود. در این تحقیق، صفات تعداد کل گره، تعداد شاخه فرعی، تعداد کل غلاف، تعداد دانه در بوته، عملکرد دانه، وزن هزاردانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت ارزیابی شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تأثیر تنش آبی بر تمامی صفات مطالعه شده در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. اثر رقم نیز بر صفات تعداد شاخه فرعی، تعداد دانه در بوته، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت معنی دار گردید. مقایسه میانگین ها نشان داد با افزایش تنش آبی، صفات مطالعه شده فوق کاهش معنی داری یافت، به طوری که بیش ترین و کم ترین مقدار به ترتیب در شرایط آبیاری مطلوب و تنش آبی شدید به دست آمد. تنش آبی شدید، عملکرد دانه را نسبت به آبیاری مطلوب در ارقام آنیون، ویلیامز و کلارک به ترتیب 71 و 54 و 60 درصد کاهش داد. در شرایط آبیاری مطلوب و تنش آبی شدید بیش ترین عملکرد دانه از رقم آنیون حاصل شد. در این آزمایش رقم آنیون سازگاری خوبی با شرایط تنش داشته و قابل پیشنهاد برای مناطقی با شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 358

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 445 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    115-129
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    225
  • دانلود: 

    423
چکیده: 

گل سوسن یکی از معروف ترین گل های شاخه بریدنی بوده که انبارداری صحیح آن ضامن کیفیت مطلوب گل در هنگام عرضه آن به بازار مصرف می باشد. لذا در پژوهش حاضر اثر تیمار پالس 12 ساعته ساکارز 3% به تنهایی یا در ترکیب با 8-هیدروکسی کینولین سیترات (8-HQC) در شرایط اتمسفر تعدیل یافته مجهول به صورت خشک و تر انبارمانی در گل بریدنی سوسن رقم "سبدازل" مورد ارزیابی قرار گرفت. در ادامه گل ها به مدت 15 روز در دمای 8 درجه سلسیوس نگهداری شدند. در خاتمه انبارداری به منظور برآورد عمرگلجایی گل ها در مرحله نهایی عرضه در بازار مصرف، گل ها از بسته بندی خارج شده و به مدت 10 روز در شرایط دمای اتاق نگهداری شدند. ویژگی های موردنظر هر 5 روز یک بار از شروع آزمایش اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تیمار پالس کوتاه مدت ساکارز 3% در ترکیب با 8-HQC سبب بهبود عمرگلجایی شد. هم چنین بسته بندی در شرایط اتمسفر تعدیل یافته مجهول به صورت تر انبارمانی در برابر خشک انبارمانی عمرگلجایی و ویژگی های کیفی گل بریدنی را تحت تأثیر قرار داد. به طوری که، تیمار پالس سا کارز 3% در ترکیب با 8-HQC در شرایط تر انبارمانی سبب حفظ تعادل آبی گل ها شد و علاوه بر این سبب جلوگیری از تجزیه کلروفیل، کاروتنوئید، آنتوسیانین، فنل و کربوهیدرات ها گردید. هم چنین این تیمار در حفظ پروتئین کل و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی تأثیر معنی داری داشت. لذا به نظر می رسد که تیمار پالس کوتاه مدت ساکارز 3% به همراه 8-HQC پیش از بسته بندی می تواند نیاز کربوهیدرات، گل سوسن برای ادامه فرایند نمو را مرتفع نماید، بنابراین، نگهداری طولانی مدت این گل در شرایط اتمسفر تعدیل یافته به صورت تر انبارمانی ترجیح داده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 225

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 423 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    131-142
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    293
  • دانلود: 

    478
چکیده: 

به منظور بررسی تأثیر کود آلی هیومی پتاس و کود شیمیایی سولفات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی و ماندگاری گل شب بو، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1394 به اجرا درآمد. تیمارهای مورد آزمایش شامل کود هیومی پتاس در 3 سطح (صفر، 500 و 1000 پی پی ام) و کود سولفات پتاسیم در 3 سطح (صفر، 50 و 100 کیلوگرم در هکتار) بود که صفات بیوشیمیایی (کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، کارتنویید، میزان پتاسیم و کلسیم در گیاه، درصد مواد آلی گیاه، درصد خاکستر خام) و صفت ماندگاری گل موردارزیابی قرار گرفتند. طبق نتایج، تیمار با هیومی پتاس در صفات موردارزیابی به غیر از درصد ماده آلی و درصد خاکستر خام و تیمار با سولفات پتاسیم در صفات موردبررسی به غیر از میزان پتاسیم و ماندگاری گل تفاوت معنی داری نشان دادند. هم چنین برهم کنش هر دو کود تأثیر معنی داری در صفات میزان کلسیم، درصد ماده آلی، ماندگاری گل و درصد خاکستر خام نشان داد. بیش ترین درصد خاکستر خام، میزان پتاسیم و رنگیزه ها تحت تأثیر تیمار 1000 پی پی ام هیومی پتاس و بیش ترین درصد ماده آلی تحت تأثیر سطوح متفاوت سولفات پتاسیم قرار گرفتند. هم چنین بیش ترین میزان کلسیم و ماندگاری گل از برهم کنش 1000پی پی ام هیومی پتاس و 100 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم به دست آمد. به طورکلی تلفیق غلظت 1000 پی پی ام هیومی پتاس و سطح 100 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم، صفات بیوشیمیایی و ماندگاری گل شب بو را بهبود بخشید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 293

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 478 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    143-159
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    342
  • دانلود: 

    514
چکیده: 

محتوای آنتوسیانین، فعالیت آنتی اکسیدانی و تعداد پرگنه های قارچ و باکتری در آب میوه و هم چنین کیفیت ظاهری میوه انار رقم ملس ساوه تحت چهار تیمار بسته بندی شامل قرار دادن میوه ها در جعبه های چوبی دارای شکاف و بدون شکاف با استفاده از پوشش پلی اتیلن و بدون آن و سه تیمار پرتو فرابنفش با حداکثر طول موج 254 نانومتر شامل پرتودهی میوه ها به مدت صفر، 5 و 15 دقیقه با شدت 435/1 وات بر مترمربع طی 120 روز انبارداری در دمای 1± 5 درجه سانتی گراد و به فاصله هر یک ماه یک بار اندازه گیری شدند. تیمار بسته بندی و نیز پرتو فرابنفش اثر معنی داری بر محتوای آنتوسیانین آب میوه انار طی انبارداری نداشتند، اما اثر متقابل این دو تیمار در ماه اول بر میزان آنتوسیانین اندازه گیری شده معنی دار شد. میوه های دارای پوشش پلی اتیلن در مقایسه با میوه های بدون پوشش از فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری برخوردار بودند. بیش ترین ظرفیت آنتی اکسیدانی نیز در تیمار 5 دقیقه پرتوتابی به دست آمد. در بین سطوح پرتوتابی، تعداد پرگنه های باکتری و قارچ در میوه های شاهد بیشتر از دو سطح دیگر پرتودهی بود. استفاده از پوشش پلی اتیلن تأثیر قابل توجهی در کاهش آلودگی باکتریایی میوه ها داشت، درحالی که این پوشش باعث افزایش آلودگی قارچی آن ها شد، ولی پرتوتابی میوه ها اثرات منفی پوشش پلی اتیلن در خصوص آلودگی قارچی را شدیداً کاهش داد. به طورکلی پرتو فرابنفش بدون اثرگذاری منفی روی محتوای آنتوسیانین و فعالیت آنتی اکسیدانی و نیز عطر و طعم میوه انار در کاهش پوسیدگی قارچی آن طی انبارداری مؤثر بود. استفاده از پوشش پلی اتیلن هم چنین منجر به حفظ کیفیت ظاهری میوه انار رقم ملس ساوه در انبار شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 342

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 514 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    161-172
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    244
  • دانلود: 

    422
چکیده: 

به منظور تعیین مهم ترین صفات فنولوژیکی مؤثر بر افزایش عملکرد دانه و رابطه ی بین آن ها با عملکرد دانه و اجزای عملکرد ارقام بهاره کلزا، آزمایشی به صورت فاکتوریل اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال زراعی 1393-1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه گنبدکاووس انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار رقم کلزا (هایولا 401 =C1، زرفام =C2، هایولا 308 =C3 و RGS003 =C4)، دو تاریخ کاشت (20 آبان ماه =D1 و 30 آذرماه =D2) و سه سطح کود نیتروژن (صفر=N1، 50 درصد توصیه ی کودی =N2 و 100 درصد توصیه ی کودی =(N3 بودند. نتایج آزمایش نشان داد که بیش ترین عملکرد دانه در رقم RGS003 (4/4 تن در هکتار) در تاریخ کاشت 20 آبان و کم ترین مقدار در رقم هایولا 308 (1/1 تن در هکتار) در تیمار کود ازت صفر مشاهده شد و از این لحاظ ارقام در سه گروه پرمحصول RGS003))، متوسط (هایولا 401 و زرفام) و کم محصول (هایولا 308) قرار گرفتند. بیش ترین سرعت پر شدن دانه (1/6 گرم در روز) در رقم RGS003 و تیمار 100 درصد کود ازت توصیه شده و کم ترین مقدار آن (7/3 گرم در روز) در رقم هایولا 308 در تاریخ کاشت 30 آذرماه مشاهده شد. به علاوه در تاریخ کاشت 30 آذرماه، رقم هایولا 308 کم ترین وزن هزاردانه (52/3 گرم) و در تیمار 100 درصد کود ازت، رقم RGS003 بیش ترین وزن هزاردانه (04/4 گرم) را داشتند. عملکرد دانه به جز در صفات روز تا گل دهی (**70/0-=r) و وزن هزاردانه (19/0) با سایر صفات همبستگی مثبت و معنی داری داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 244

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 422 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    173-190
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    255
  • دانلود: 

    448
چکیده: 

برای تأمین محصول کافی در غلات و عمدتاً گندم که پایه اصلی تغذیه در بیش تر جوامع به شمار می رود، افزایش عملکرد این گیاه در واحد سطح، بسیار ضرورت دارد. در این میان، نقش عناصر غذایی در افزایش عملکرد در واحد سطح بسیار مهم است به منظور بررسی اثر محلول پاشی اسید هیومیک و آهن روی خصوصیات فیزیولوژیکی و عملکرد اکوتیپ های گندم سرداری آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کردستان، در سال زراعی 92-91 اجرا گردید. مطالعه به صورت طرح کرت های دوبار خرد شده با سه فاکتور و در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای موردبررسی عبارت بودند از: 13 اکوتیپ سرداری + رقم آذر2 (14 سطح) به عنوان فاکتور اصلی. زمان محلول پاشی به عنوان فاکتور فرعی در دو سطح، و نوع کود محلول پاشی شده به عنوان فاکتور فرعی فرعی در چهار سطح. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که محلول پاشی با اسید هیومیک و آهن اثر معنی داری روی صفات موردبررسی داشت. نتایج مقایسه میانگین ها حاکی از آن بود که محلول پاشی در اکوتیپ ها باعث افزایش عملکرد دانه در اکوتیپ های گندم شد. به طور کلی محلول پاشی با اسید هیومیک، آهن و مخلوط آن ها به ترتیب باعث افزایش 44/46، 42/31 و 74/42 درصدی عملکرد دانه نسبت به شاهد شدند. در مقایسه با تیمار شاهد میزان غلظت آهن دانه به میزان 95/21 درصد در اثر محلول پاشی با کود آهن افزایش یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 255

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 448 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    191-206
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    236
  • دانلود: 

    453
چکیده: 

این پژوهش طی سال های 1388 و 1389 به منظور بررسی تغییرات ماده خشک، نشاسته، پروتئین، قند احیا و عملکرد غده سیب زمینی در اثر کاربرد کودهای سبز و نیتروژن انجام گرفت. آزمایش به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد که در آن کود سبز در پنج سطح (جو، کلزا، شبدر، ماش و بدون کود سبز) به عنوان فاکتور اصلی و کود نیتروژن در چهار سطح (100، 75، 50 و 25 درصد نیتروژن) به عنوان فاکتور فرعی به کار رفت و نتایج در هر دو سال و هم چنین به صورت مرکب مورد تجزیه آماری قرار گرفتند. ماده خشک، نشاسته، پروتئین، قند احیا و هم چنین عملکرد غده سیب زمینی به شدت تحت تأثیر کودهای سبز و نیتروژن قرار گرفتند و اثر متقابل فاکتورهای آزمایش نیز بر عملکرد، پروتئین و میزان قند احیای غده معنی دار بودند. کود سبز ماش و 75 درصد نیتروژن به عنوان بهترین تیمار باعث افزایش معنی دار ماده خشک و نشاسته غده به ترتیب به میزان 3/22 و 12 درصد نسبت به شاهد شدند. هم چنین کود سبز ماش و 100 درصد نیتروژن به عنوان بهترین تیمار بر میزان پروتئین غده تأثیر معنی دار داشته و تأثیر متقابل کودهای سبز و نیتروژن بر قند احیای غده در محدوده مجاز بود. تیمار شبدر با 75 درصد نیتروژن به عنوان بهترین تیمار، عملکرد غده را به میزان 33 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. تیمارهای مذکور علاوه بر افزایش عملکرد کمی و کیفی محصول میزان مصرف کود نیتروژن را نیز تا 25 درصد کاهش دادند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 236

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 453 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    207-219
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    196
  • دانلود: 

    442
چکیده: 

این پژوهش به منظور تجزیه و تحلیل و مدل سازی انرژی مصرفی در تولید توت فرنگی در مزارع روباز با بهره گیری از سامانه های هوشمند شبکه عصبی مصنوعی، سامانه استنتاج عصبی-فازی تطبیقی چندلایه (انفیس) و رگرسیون انجام گرفت. به منظور برآورد میزان انرژی مصرفی، داده ها به طور مستقیم از 50 تولیدکننده توت فرنگی در دزفول جمع آوری شد. باتوجه به نتایج، کل انرژی ورودی و خروجی برای این محصول به ترتیب برابر با 25/36257 و 51/30006 مگاژول بر هکتار به دست آمد. بیش ترین میزان مصرف نهاده با مقدار 84/18139 مگاژول بر هکتار و سهم 50 درصد به کودهای شیمیایی تعلق داشت. باتوجه به نتایج مدل انفیس، میزان ضریب همبستگی و میانگین مربعات خطا و میانگین خطای مطلق برای توت فرنگی، به ترتیب برابر با 98/0، 047/0 و 012/0 به دست آمد. هم چنین مقادیر این پارامترها برای شبکه عصبی مصنوعی با ساختار بهینه (7-6-1) به ترتیب برابر با 97/0، 056/0 و 020/0 و برای رگرسیون به ترتیب 90/0، 076/0 و 053/0 تعیین شدند. هم چنین تأثیر مصرف انرژی توسط نهاده های مختلف بر روی تولید توت فرنگی با استفاده از روش پارامتری کاب-داگلاس و تولید فیزیکی نهایی موردبررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد تأثیر نهاده های ماشین و آب نسبت به سایر نهاده ها بیش تر بود. نتایج مقایسه مدل رگرسیون با مدل شبکه عصبی و انفیس نشان داد که مدل انفیس مقدار خروجی را با دقت بیش تری نسبت به بهترین مدل شبکه عصبی مصنوعی برآورد کرد و شبکه عصبی مصنوعی هم نسبت به مدل رگرسیون تخمین بهتری را نشان داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 196

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 442 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button