Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

286
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص فیزیکوشیمیایی ارقام مختلف غده سیب زمینی تحت تأثیر روش های مختلف آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 48

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر روش های مختلف آبیاری بر عملکرد و برخی خصوصیات بیوشمیایی و فیزیکی گیاه سیب زمینی آزمایشی به صورت اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی بردسیر, دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال زراعی 95-1394 اجرا شد. فاکتور اصلی آزمایش شامل 3 روش آبیاری (کرتی (شیاری), بارانی و قطره ای) و فاکتور فرعی شامل چهار رقم سیب زمینی (رقم رایج بردسیر (مارفونا), سانته, آگریا و بانبا) بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که میزان عملکرد غده در آبیاری غرقابی (98/36 تن در هکتار) به طور معنی داری بالاتر از دو روش دیگر است. میزان عملکرد غده در ارقام سانته, رایج بردسیر, بانبا و آگریا به ترتیب 84/34, 91/28, 14/26, 57/21 تن در هکتار مشاهده شد. درصد ماده خشک غده تحت تاثیر آبیاری قرار نگرفت, اما در رقم رایج بردسیر (89/22) به طور معنی داری بیشتر از دیگر ارقام بود. میزان ویتامین C غده روندی مشابه با عملکرد غده داشت, به طوری که در روش آبیاری شیاری (41/2 میلی گرم بر گرم وزن تر غده) و رقم رایج بردسیر (48/2 میلی گرم بر گرم وزن تر غده) بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد. اما محتوای پتاسیم روندی معکوس عملکرد غده را نشان داد. میزان سختی بافت غده در آبیاری بارانی و قطره ای به طور معنی داری بیشتر از آبیاری شیاری بود و در بین ارقام مورد مطالعه, رقم رایج بردسیر سخت ترین بافت غده داشت. به علاوه میزان نشاسته, قند, پروتئین و پیوستگی بافت سیب زمینی تحت تأثیر برهمکنش روش آبیاری و رقم قرار گرفتند. این شاخص ها نیز روندی متفاوت از عملکرد غده را دارند, به طوری که بیشترین محتوای قند (5/9 میلی گرم بر گرم وزن تر غده) و پروتئین (2/26 میلی گرم بر گرم وزن تر غده) غده برای رقم بردسیر در آبیاری بارانی بدست آمد. رقم بردسیر در آبیاری قطره ای نیز بیشترین میزان نشاسته (3/16 درصد) غده را نشان داد. به طور کلی, در مناطقی با بافت خاک لومی-رسی-شنی, استفاده از آبیاری قطره ای به صورت یک نوار در وسط پشته و همچنین بارانی جهت نیل به بالاترین شاخص های کیفی سیب زمینی مناسب است, در حالی که آبیاری غرقابی منجر به تولید بیشترین عملکرد غده و ویتامین C می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مستعلی زاده، باقر، خواجوی نژاد، غلامرضا، و مرادی، روح اله. (1399). بررسی خواص فیزیکوشیمیایی ارقام مختلف غده سیب زمینی تحت تأثیر روش های مختلف آبیاری. فرآیند و کارکرد گیاهی، 9(36 )، 33-48. SID. https://sid.ir/paper/407183/fa

    Vancouver: کپی

    مستعلی زاده باقر، خواجوی نژاد غلامرضا، مرادی روح اله. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی ارقام مختلف غده سیب زمینی تحت تأثیر روش های مختلف آبیاری. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1399؛9(36 ):33-48. Available from: https://sid.ir/paper/407183/fa

    IEEE: کپی

    باقر مستعلی زاده، غلامرضا خواجوی نژاد، و روح اله مرادی، “بررسی خواص فیزیکوشیمیایی ارقام مختلف غده سیب زمینی تحت تأثیر روش های مختلف آبیاری،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 9، no. 36 ، pp. 33–48، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407183/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا