Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

365
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

435
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر شوری و مرحله رسیدن میوه بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه گوجه فرنگی در سیستم آبکشت

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 102

چکیده

 کیفیت آب و مرحله بلوغ میوه تأثیر زیادی بر کیفیت میوه گوجه فرنگی دارد. بدین منظور برای بررسی تأثیر شوری و مرحله رسیدگی میوه بر خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و عمر ماندگاری میوه گوجه فرنگی در سیستم آبکشت, آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در سال 1394 اجرا گردید. میوه های گوجه فرنگی از گیاهان رشد یافته در سه سطح شوری (2, 4 و 8 دسی زیمنس بر متر) و در سه مرحله رسیدن میوه (سبز بالغ, صورتی و قرمز) جمع آوری شدند. نتایج نشان داد که مواد جامد محلول میوه, هدایت الکتریکی عصاره میوه و درصد ماده خشک میوه با افزایش شوری محلول غذایی و با پیشرفت مرحله رسیدگی میوه به طور معنی داری افزایش یافت. اما مقدار آب میوه 9 درصد کاهش نشان داد. بیشترین میانگین وزن میوه (7/147 گرم) و حجم میوه (153 سانتی متر مکعب) در میوه های رشدیافته در سطح شوری 2 دسی زیمنس بر متر و میوه های برداشت شده در مرحله صورتی رنگ به دست آمد. میوهای سفت و با عمر ماندگاری بیشتر در شوری 2 دسی زیمنس بر متر و در مرحله بلوغ سبز رنگ مشاهده گردید. کاربرد شوری 4 دسی زیمنس بر متر در میوه های سبز بالغ فعالیت آنزیم اسکوربات پراکسیداز را 5/62 درصد در مقایسه با شوری 8 دسی زیمنس بر متر در میوهای قرمز رنگ افزایش داد. بنابراین پرورش گوجه فرنگی در محلول غذایی با شوری 4 دسی زیمنس بر متر و برداشت میوه در مرحله قرمز رنگ می تواند در بهبود کیفیت و وزن مناسب میوه مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذرمی، رسول، و چاپارزاده، نادر. (1397). تأثیر شوری و مرحله رسیدن میوه بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه گوجه فرنگی در سیستم آبکشت. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 41(2 )، 91-102. SID. https://sid.ir/paper/399080/fa

    Vancouver: کپی

    آذرمی رسول، چاپارزاده نادر. تأثیر شوری و مرحله رسیدن میوه بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه گوجه فرنگی در سیستم آبکشت. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1397؛41(2 ):91-102. Available from: https://sid.ir/paper/399080/fa

    IEEE: کپی

    رسول آذرمی، و نادر چاپارزاده، “تأثیر شوری و مرحله رسیدن میوه بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه گوجه فرنگی در سیستم آبکشت،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 41، no. 2 ، pp. 91–102، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399080/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا