مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

346
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی LAFTI-L26 و خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماست فراسودمند طعم دار قالبی حاوی شیره انگور

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 208

چکیده

 در این پژوهش اثر افزودن شیر انگور و زمان نگهداری بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازیی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی ماست قالبی با استفاده از روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. مقدار شیره انگور در محدوده 5-0 درصد و زمان در محدوده 21-1 روز بود. نتایج تجزیه آماری داده ها نشان داد که با افزایش شیره انگور و گذشت مدت زمان نگهداری تعداد لاکتوباسیلوس کازیی به ترتیب اقزایش و کاهش یافت (p< 0. 05). با افزایش مقدارشیره انگور درصد رطوبت و اسیدیته کاهش و مقدار خاکستر, pH و آب اندازی افزایش یافت (p< 0. 05). با گذشت زمان نگهداری در ماست مقدار pH نمونه ها کاهش و اسیدیته و آب اندازی افزایش یافت (p< 0. 05). نتایج آزمون میکروبی نشان داد با افزایش شیره انگور و زمان نگهداری, تعداد کپک ها کاهش یافت (p< 0. 05). با توجه به نتایج ارزیابی حسی نیز با افزایش مقدار شیره انگور امتیاز رنگ, طعم و بافت افزایش یافت (p< 0. 05). بر اساس آزمایشات انجام شده شرایط بهینه برای تولید بیوماست, مقدار شیره انگور 5 درصد و زمان نگهداری حدود 7 روز تعیین گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضائیان، مینا، و امیری، صابر. (1400). بهینه سازی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی LAFTI-L26 و خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماست فراسودمند طعم دار قالبی حاوی شیره انگور. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(114 )، 195-208. SID. https://sid.ir/paper/399135/fa

    Vancouver: کپی

    رضائیان مینا، امیری صابر. بهینه سازی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی LAFTI-L26 و خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماست فراسودمند طعم دار قالبی حاوی شیره انگور. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(114 ):195-208. Available from: https://sid.ir/paper/399135/fa

    IEEE: کپی

    مینا رضائیان، و صابر امیری، “بهینه سازی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی LAFTI-L26 و خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماست فراسودمند طعم دار قالبی حاوی شیره انگور،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 114 ، pp. 195–208، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399135/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button