Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

999
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زنده مانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست خرمای (شیره) سین بیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 24

چکیده

 مقدمه: افزودن شیره خرما به ماست کم چرب پروبیوتیک می تواند راه حل مناسبی برای تهیه یک محصول فراسودمند باشد. در این تحقیق از شیره خرما در سطوح مختلف در ماست سین بیوتیک با میزان چربی 5/0 درصد حجمی استفاده شد و اثر آن بر زنده مانی پروبیوتیک ها و خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماست مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: شیره خرما در 3 سطح (5, 10 و 15 درصد) به ماست پروبیوتیک کم چرب افزوده شد. نمونه ها تحت آزمون های فیزیکوشیمیایی (pH, اسیدیته قابل تیتر, سینرزیس و ماده خشک) و ارزیابی حسی (یکنواختی بافت, قوام, طعم, رنگ و پذیرش کلی) قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد شیره خرما می تواند سبب افزایش معنی دار (05/0p<) قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس شود. بالاترین تعداد باکتری های پروبیوتیک زنده در روز هفتم حاصل شد. با گذر زمان و افزایش سطح شیره خرما میزان اسیدیته افزوده گردید (05/0p<). تاثیر دو پارامتر گذر زمان و افزایش درصد شیره خرما سبب شده تا از روز هفت تا بیست و هشت اختلاف معنی داری بین سینرزیس تمامی ماست های حاوی شیره خرما در مقایسه با شاهد ایجاد شود (05/0p<). همچنین مشخص شد میزان ماده خشک در نمونه های حاوی شیره خرما به طور معنی داری بالاتر از شاهد است(05/0p<), ماست خرمای 15 درصد وزنی شیره خرما بیشترین امتیاز حسی را بدست آورده است (05/0p<). نتیجه گیری: افزودن شیره خرما به ویژه در سطح 15% به ماست کم چرب, با دارا بودن ارزش تغذیه ای بالا, علاوه بر خاصیت پری بیوتیکی و بهبود رشد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و کاهش آب اندازی ماست همزده کم چرب, سبب افزایش قابل ملاحظه ای در میزان پذیرش حسی ماست خرما گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدحسینی، زینب، خداییان چگنی، فرامرز، و پوراحمد، رضوان. (1398). بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زنده مانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست خرمای (شیره) سین بیوتیک. علوم غذایی و تغذیه، 16(4 (پیاپی 64) )، 15-24. SID. https://sid.ir/paper/143250/fa

    Vancouver: کپی

    محمدحسینی زینب، خداییان چگنی فرامرز، پوراحمد رضوان. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زنده مانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست خرمای (شیره) سین بیوتیک. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1398؛16(4 (پیاپی 64) ):15-24. Available from: https://sid.ir/paper/143250/fa

    IEEE: کپی

    زینب محمدحسینی، فرامرز خداییان چگنی، و رضوان پوراحمد، “بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زنده مانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست خرمای (شیره) سین بیوتیک،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 4 (پیاپی 64) ، pp. 15–24، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143250/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا