مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی باقیمانده های آنتی بیوتیکی در گوشت مرغ کشتارشده در کشتارگاه های استان کرمان طی سال های 94 و 95

صفحات

 صفحه شروع 166 | صفحه پایان 172

چکیده

 زمینه مطالعه: امروزه بدلیل استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها, مقاومت میکروبی نگرانی جهانی جهت بهداشت و سلامت دام و انسان محسوب می شود. پیامدهای مقاومت میکروبی بروز مقاومت میکروبی در عوامل بیماریزای مشترک انسان و دام, و کاهش اثر بخشی درمان هاست. هدف: هدف مطالعه حاضر پایش و ارزیابی فراوانی باقیمانده های آنتی بیوتیکی در گوشت مرغ کشتارشده درکشتارگاه های استان کرمان است. روش کار: در این مطالعه مقطعی که از خرداد 94 لغایت آذرماه 95 اجرا گردید در مجموع تعداد 474 نمونه ازکشتارگاه های استان جمع آوری و در آزمایشگاه مرکز تشخیص اداره کل دامپزشکی تحت تست میکروبیولوژیکال چهارپلیتی قرار گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی برای داده های کیفی و محاسبه فاصله اطمینان 95 درصد تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: در مجموع نمونه های تست شده 38 مورد مثبت معادل 02/8 درصد شناسایی شدند. آنتی بیوتیک های تشخیص داده شده شامل فلورکینولون, ماکرولید, سفالوسپورین, بتالاکتام, تتراسیکلین, سولفانامید و آمینوگلیکوزید بودند. در نمونه های مثبت, بیشترین میزان آنتی بیوتیک جداسازی شده فلورکینولون (1/36 درصد) و کمترین میزان آنتی بیوتیک جداشده سفالوسپورین (1/4 درصد) تعیین گردید, از طرفی نیمی ازنمونه های مثبت صرفا از نظریک نوع آنتی بیوتیک (فلورکینولون ) و 9/28 درصد موارد مثبت از نظردو نوع آنتی بیوتیک, 1/13 درصد موارد از نظر سه نوع آنتی بیوتیک, 2/5 درصد از نظر پنج نوع و 6/2 درصد از نظر شش نوع آنتی بیوتیک مثبت تعیین شدند. نتیجه گیری نهایی: این نتایج مشخص نمود که حدود 10 درصد گوشت مرغ مصرفی در این استان دارای باقیمانده های آنتی بیوتیکی است و نیازمند برنامه ریزی و اتخاذ استراتژی های کاربردی جهت کنترل و کاهش مصرف بی رویه آنتی بیوتیک های دامپزشکی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی نیا، صدیقه، رشیدی، حسین، قلعه خانی، نیما، قاسم زاده، ایمان، نصیری، ناصر، و شریفی، حمید. (1399). بررسی باقیمانده های آنتی بیوتیکی در گوشت مرغ کشتارشده در کشتارگاه های استان کرمان طی سال های 94 و 95. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 75(2 )، 166-172. SID. https://sid.ir/paper/399392/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی نیا صدیقه، رشیدی حسین، قلعه خانی نیما، قاسم زاده ایمان، نصیری ناصر، شریفی حمید. بررسی باقیمانده های آنتی بیوتیکی در گوشت مرغ کشتارشده در کشتارگاه های استان کرمان طی سال های 94 و 95. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1399؛75(2 ):166-172. Available from: https://sid.ir/paper/399392/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه کاظمی نیا، حسین رشیدی، نیما قلعه خانی، ایمان قاسم زاده، ناصر نصیری، و حمید شریفی، “بررسی باقیمانده های آنتی بیوتیکی در گوشت مرغ کشتارشده در کشتارگاه های استان کرمان طی سال های 94 و 95،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 75، no. 2 ، pp. 166–172، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399392/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button