Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

272
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

425
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شکل فیزیکی جیره های غذایی (آردی، پلت و اکسترود) بر ویژگی های بستر، خصوصیات کیفی پا، سینه و شاخص های استخوان درشت نی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 172

چکیده

 هدف از تحقیق ارزیابی اثر شکل فیزیکی جیره های غذایی آردی, پلت و اکسترود بر ویژگی های بستر, خصوصیات کیفی پا, سینه و شاخص های استخوان درشت نی بود. بدین منظور تعداد 936 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نژاد راس 308 با 3 تیمار آزمایشی و 12 تکرار و 26 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 6 هفته پرورش داده شد. کیفیت فیزیکی بستر (pH, رطوبت, نیتروژن و ازت فرار) و جمعیت میکروبی بستر (باکتری های اسپورزا, قارچ ها, باکتری های هوازی کل), ناهنجاری های پا و لاشه (لنگش, زخم کف پا, سوختگی مفصل خرگوشی, زخم سینه) و عناصر معدنی (کلسیم و فسفر) و شاخص های استخوان درشت نی (طول, قطر, وزن, درصد وزنی, قدرت شکنندگی) در روز 42 روزگی مورد بررسی قرار گرفت و تلفات به صورت روزانه ثبت شد. نتایج این مطالعه نشان داد که در تیمار اکسترود درصد رطوبت, نیتروژن و میزان ازت فرار بستر بیشتر و جمعیت باکتری اسپورزا و کل قارچ بستر کمتر از تیمارهای دیگر بوده است. اثر تیمارهای آزمایشی بر درصد زخم کف پا, زخم سینه, کلسیم و فسفر استخوان و شاخص های استخوانی درشت نی غیر معنی دار بود. درصد سوختگی مفصل خرگوشی و لنگش و تلفات در تیمار اکسترود و پلت بیشتر از تیمار آردی بوده است. بنابراین شکل خوراک پلت و اکسترود در مقایسه با خوراک آردی اثرات منفی روی درصد رطوبت, نیتروژن و میزان ازت فرار بستر و درصد تلفات داشته و باعث افزایش وقوع سوختگی مفصل خرگوشی و لنگش در جوجه های گوشتی گشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزیان، مهتاب، ساکی، علی اصغر، و یعقوبفر، اکبر. (1397). اثر شکل فیزیکی جیره های غذایی (آردی, پلت و اکسترود) بر ویژگی های بستر, خصوصیات کیفی پا, سینه و شاخص های استخوان درشت نی در جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 31(120 )، 159-172. SID. https://sid.ir/paper/399951/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزیان مهتاب، ساکی علی اصغر، یعقوبفر اکبر. اثر شکل فیزیکی جیره های غذایی (آردی, پلت و اکسترود) بر ویژگی های بستر, خصوصیات کیفی پا, سینه و شاخص های استخوان درشت نی در جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1397؛31(120 ):159-172. Available from: https://sid.ir/paper/399951/fa

    IEEE: کپی

    مهتاب عزیزیان، علی اصغر ساکی، و اکبر یعقوبفر، “اثر شکل فیزیکی جیره های غذایی (آردی, پلت و اکسترود) بر ویژگی های بستر, خصوصیات کیفی پا, سینه و شاخص های استخوان درشت نی در جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 31، no. 120 ، pp. 159–172، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399951/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا