مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

380
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

453
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کودهای کمپوست، ورمی کمپوست و چای آنها بر بیماری پژمردگی آوندی باکتریایی و شاخص های رشدی در گیاهچه های گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 74

چکیده

 کنترل بیماری های باکتریایی یکی از مشکلات محصولات کشاورزی به خصوص گلخانه ای می باشد. در این پژوهش, تاثیر کودهای کمپوست و ورمی کمپوست و چای (عصاره) آنها روی گیاهان گوجه فرنگی آلوده به پژمردگی آوندی باکتریایی ناشی از Ralstonia solanacearum در شرایط گلخانه در قالب یک آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی شامل چهار نوع کود در چهار غلظت (صفر, 20, 30 و 40 درصد حجمی) بررسی شد. مایه زنی باکتری با غلظت CFU/mL 108 تهیه و در مرحله دو تا سه برگی گیاهچه ها در گلدان صورت پذیرفت. درصد کاهش وقوع بیماری و تغییرات شاخص رشدی در تیمارها با هم مقایسه گردید. نتایج نشان داد اکثر تیمارها در مقایسه با شاهد مایه زنی شده با باکتری, باعث بازدارندگی از بیماری شدند ولی بیشترین میزان کنترل بیماری به مقدار 66/67 و 60/0 درصد به ترتیب با کشت گیاهان در بستر حاوی کود ورمی کمپوست با غلظت های 40 و 30 درصد حجمی به دست آمد. در بستر حاوی 30 درصد حجمی چای ورمی کمپوست شدت بیماری به میزان 53/33 درصد کاهش یافت. در گیاهان مایه زنی شده با باکتری, بهترین شاخص های رشدی در بسترهای حاوی کود ورمی کمپوست و چای ورمی کمپوست با غلظت 40 درصد و همچنین چای کمپوست با غلظت 30 درصد به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حکیم رابط، شهرزاد، و کتابچی، ساغر. (1399). اثر کودهای کمپوست, ورمی کمپوست و چای آنها بر بیماری پژمردگی آوندی باکتریایی و شاخص های رشدی در گیاهچه های گوجه فرنگی. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 9(4 )، 61-74. SID. https://sid.ir/paper/400302/fa

    Vancouver: کپی

    حکیم رابط شهرزاد، کتابچی ساغر. اثر کودهای کمپوست, ورمی کمپوست و چای آنها بر بیماری پژمردگی آوندی باکتریایی و شاخص های رشدی در گیاهچه های گوجه فرنگی. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛9(4 ):61-74. Available from: https://sid.ir/paper/400302/fa

    IEEE: کپی

    شهرزاد حکیم رابط، و ساغر کتابچی، “اثر کودهای کمپوست, ورمی کمپوست و چای آنها بر بیماری پژمردگی آوندی باکتریایی و شاخص های رشدی در گیاهچه های گوجه فرنگی،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 9، no. 4 ، pp. 61–74، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400302/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا