مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

338
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

111
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کودهای زیستی و شیمیایی بر عملکرد کلاله و کیفیت زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط اقلیمی اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 29

چکیده

 کودهای زیستی در کشاورزی پایدار به عنوان جایگزین و یا مکمل کودهای شیمیایی مورد توجه بوده و باعث افزایش حاصلخیزی خاک و رشد گیاه و بهبود کیفیت محصول می شوند. به منظور بررسی اثر مصرف کودهای شیمیایی و تلقیح با باکتری های محرک رشد بر عملکرد و کیفیت زعفران, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو سال زراعی 95-1394 و 96-1395 در مرکز تحقیقات کشاورزی اردبیل انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کودهای شیمیایی (N. P. K) در دو سطح 50 و 100 درصد نیاز کودی (کرت های اصلی) و کود زیستی در پنج سطح شامل شاهد (بدون تلیقح با باکتری), تلقیح با باکتری های باسیلوس سوبتیلیس (Bacillus subtilis), ازتوباکتر (Azotobacter chrococum PTCC1658), سودوموناس آیروژینوس (Pseudomonas aeruginosa) و تلفیق آن ها (کرت های فرعی) بودند. نتایج نشان داد که مصرف کودهای زیستی و کودهای شیمیایی باعث افزایش معنی دار طول گل و کلاله, عملکرد خشک کلاله و خامه و محتوای سافرانال, کروسین و پیکروکروسین نسبت به شاهد گردید. تامین 50 درصد نیاز کود شیمیایی همراه با مصرف تلفیقی کودهای زیستی (ازتوباکتر, سودوموناس آیروژینوس و باسیلوس سوبتیلیس) باعث افزایش 57 درصدی عملکرد خشک کلاله و خامه نسبت به شاهد گردید و مواد موثره پیکروکروسین, سافرانال و کروسین را به ترتیب 44, 62 و 47 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. طول گل و کلاله در تیمار مصرف تلفیقی کودهای زیستی, به ترتیب 32/3 و 63/1 سانتی متر نسبت به شاهد افزایش نشان داد. نتایج این پژوهش نشان داد که با مصرف کودهای زیستی در زراعت زعفران می توان ضمن کاهش مصرف کودهای شیمیایی, عملکرد و کیفیت محصول را بهبود داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالی زاده اولی کندی، محمدباقر، مکاریان، حسن، عبادی، علی، ایزدی دربندی، ابراهیم، و غلامی، احمد. (1397). اثر کودهای زیستی و شیمیایی بر عملکرد کلاله و کیفیت زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط اقلیمی اردبیل. مجله علوم زراعی ایران، 20(1 )، 16-29. SID. https://sid.ir/paper/402203/fa

    Vancouver: کپی

    عالی زاده اولی کندی محمدباقر، مکاریان حسن، عبادی علی، ایزدی دربندی ابراهیم، غلامی احمد. اثر کودهای زیستی و شیمیایی بر عملکرد کلاله و کیفیت زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط اقلیمی اردبیل. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1397؛20(1 ):16-29. Available from: https://sid.ir/paper/402203/fa

    IEEE: کپی

    محمدباقر عالی زاده اولی کندی، حسن مکاریان، علی عبادی، ابراهیم ایزدی دربندی، و احمد غلامی، “اثر کودهای زیستی و شیمیایی بر عملکرد کلاله و کیفیت زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط اقلیمی اردبیل،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 20، no. 1 ، pp. 16–29، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402203/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button