Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

350
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسید هیومیک بر فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی و متابولیت های سازگار در توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 35

چکیده

 شوری از مخرب ترین تنش های غیر زنده محیطی است که میزان تولید محصولات کشاورزی را در دنیا محدود نموده است. پژوهش های کمی درباره کاربرد اسید هیومیک و تأثیر آن بر گیاهان در شرایط تنش شوری انجام گرفته است. به منظور تعیین اثر اسید هیومیک بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی در توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط تنش شوری, آزمایش گلخانه-ای با سه فاکتور شامل دو روش کاربرد اسید هیومیک (محلول پاشی برگی و کاربرد در محیط کشت), سه غلظت اسید هیومیک (صفر, 300 و 600 میلی گرم در لیتر) و سه سطح شوری ناشی از کلرید سدیم (صفر, 20 و 40 میلی مولار) به-صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری, میزان قندهای محلول و پروتئین کل در مقایسه با شاهد افزایش یافت. کاربرد اسید هیومیک در غلظت 600 میلی گرم در لیتر در سطح شوری 40 میلی مولار, میزان قندهای محلول را 8/3 برابر و فعالیت آنزیم های کاتالاز و گایاکول پراکسیداز را به ترتیب به میزان 1/4 و 5/4 برابر در مقایسه با شاهد افزایش داد. این پژوهش نشان داد که کاربرد اسید هیومیک (محلول پاشی برگی و کاربرد در محیط کشت) می تواند اثرات منفی شوری را در توت فرنگی رقم سابرینا تعدیل نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدامرادی، پیام، امیری، جعفر، و دولتی، بهنام. (1397). تأثیر اسید هیومیک بر فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی و متابولیت های سازگار در توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط تنش شوری. پژوهش های میوه کاری، 3(1 )، 23-35. SID. https://sid.ir/paper/406322/fa

    Vancouver: کپی

    خدامرادی پیام، امیری جعفر، دولتی بهنام. تأثیر اسید هیومیک بر فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی و متابولیت های سازگار در توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط تنش شوری. پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1397؛3(1 ):23-35. Available from: https://sid.ir/paper/406322/fa

    IEEE: کپی

    پیام خدامرادی، جعفر امیری، و بهنام دولتی، “تأثیر اسید هیومیک بر فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی و متابولیت های سازگار در توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط تنش شوری،” پژوهش های میوه کاری، vol. 3، no. 1 ، pp. 23–35، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406322/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا