Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

320
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

434
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر شوری بر تغییرات فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی، آناتومی برگ، عملکرد و خصوصیات کیفی تودههای مختلف خربزه (Cucumis melo L. )

صفحات

 صفحه شروع 325 | صفحه پایان 338

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر شوری آب آبیاری بر برخی صفات فیزیولوژیک, بیوشیمیایی و آناتومی و همچنین رشد و عملکرد توده های مختلف خربزه, آزمایشی در قالب اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار بر روی سه توده مقاوم (آناناسی), نیمه مقاوم (سبز اصفهان) و حساس به شوری (گنگی) در دو سطح شوری کلرید سدیم (صفر و 8 دسی زیمنس بر متر) شوری متداول چاه های منطقه در مزرعه ایستگاه تحقیقاتی اصفهان در سال زراعی 95-96 به اجرا درآمد. نتایج نشان داد با افزایش شوری وزن تر و خشک اندام هوایی در تمام توده ها کاهش یافت. وزن تر و خشک گوشت, پوست و بذر, تعداد و وزن متوسط میوه در توده های حساس و نیمه مقاوم کاهش نشان داد. عملکرد در تمام توده ها کاهش یافت. کاهش سطح برگ در توده حساس و طول بوته و میوه در توده نیمه مقاوم مشاهده شد. سفتی میوه در کلیه توده ها و اسیدیته میوه در توده نیمه مقاوم و حساس کاهش یافت درحالی که TSS در این توده ها افزایش نشان داد. میزان فتوسنتز, هدایت روزنه ای و دی اکسید کربن زیر روزنه ای در توده حساس بیشترین میزان کاهش را نشان دادند درحالی که تعرق در این توده افزایش نشان داد و پتانسیل آب برگ منفی تر شد. بیشترین میزان پرولین, فنول و فعالیت آنتی اکسیدانی در توده مقاوم مشاهده شد. ضخامت اپیدرم فوقانی در توده حساس با اعمال شوری افزایش یافت و در اپیدرم تحتانی تأثیر معنی داری نداشت. لذا هدف از این پژوهش بررسی تحمل توده های رایج در منطقه نسبت به شوری به منظور توصیه بهترین توده مقاوم آناناسی جهت کشت می-باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفیعی، هاجر، حقیقی، مریم، فرهادی، علی، و اهتمام، محمدحسین. (1398). تأثیر شوری بر تغییرات فیزیولوژیکی, بیوشیمیایی, آناتومی برگ, عملکرد و خصوصیات کیفی تودههای مختلف خربزه (Cucumis melo L. ). فرآیند و کارکرد گیاهی، 8(33 )، 325-338. SID. https://sid.ir/paper/406751/fa

    Vancouver: کپی

    شفیعی هاجر، حقیقی مریم، فرهادی علی، اهتمام محمدحسین. تأثیر شوری بر تغییرات فیزیولوژیکی, بیوشیمیایی, آناتومی برگ, عملکرد و خصوصیات کیفی تودههای مختلف خربزه (Cucumis melo L. ). فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1398؛8(33 ):325-338. Available from: https://sid.ir/paper/406751/fa

    IEEE: کپی

    هاجر شفیعی، مریم حقیقی، علی فرهادی، و محمدحسین اهتمام، “تأثیر شوری بر تغییرات فیزیولوژیکی, بیوشیمیایی, آناتومی برگ, عملکرد و خصوصیات کیفی تودههای مختلف خربزه (Cucumis melo L. )،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 8، no. 33 ، pp. 325–338، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406751/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا