Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

310
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

477
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سطوح مختلف کود محرک رشد حاوی عصاره جلبک و وزن بنه مادری بر فعالیت آنتی اکسیدانی و مواد مؤثره زعفران

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 226

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر کود محرک رشد و وزن بنه مادری بر فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای مواد مؤثره زعفران sativus L. )(Crocusآزمایشی در سال زراعی 96-1395 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل کود محرک رشد حاوی 16 درصد عصاره جلبک با مقادیر صفر, 15 و 30 لیتر در هکتار به صورت غوطه وری بنه و مصرف در آب آبیاری) و وزن بنه مادری (4-1/0, 8-1/4 و12-1/8 گرم) بودند. کاربرد کود زیستی اثر معنی داری بر عملکرد گلبرگ, مقدار کاروتنوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی گلبرگ (محتوای آنتی اکسیدان کل و آنتوسیانین) و مواد مؤثره کلاله (پیکروکروسین, سافرانال و کروسین) داشت. بیشترین مقدار عملکرد گلبرگ (027/0 گرم در بوته), محتوای کاروتنوئید (83/1 میلی گرم در گرم وزن تر), آنتوسیانین (49/24 میلی گرم در صد گرم), آنتی اکسیدانت (80/29 درصد), سافرانال, کروسینو پیکروکروسین از تیمار مصرف 30 لیتر در هکتار کود زیستی به دست آمد؛ اما در بیشتر صفات تفاوت معنی داری بین دو سطح 15 و 30 لیتر در هکتار کود محرک زیستی مشاهده نشد. کمترین مقادیر عملکرد گلبرگ خشک (023/0 گرم در بوته), کارتنوئید (04/1 میلی گرم در گرم وزن تر), آنتوسیانین (29/22 میلی گرم در صد گرم), آنتی اکسیدانت (54/25 درصد), سافرانال, کروسین و پیکروکروسین نیز از تیمار شاهد به دست آمد. وزن بنه مادری بر فعالیت آنتی اکسیدانی, مقدار آنتوسیانین و کاروتنوئید گلبرگ و میزان سافرانال کلاله تأثیر معنی داری داشت و با افزایش وزن بنه, مقدار این صفات افزایش پیدا کرد. اثر متقابل کود محرک زیستی و وزن بنه مادری بر صفات مورد مطالعه معنی دار نبود. در مجموع, مصرف کود محرک زیستیِ تکامین آلگا و همچنین کاربرد بنه های مادری با وزن 12-1/8 گرم به بهبود خصوصیات کیفی زعفران منجر شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خندان ده ارباب، سکینه، امینی فرد، محمدحسین، فلاحی، حمیدرضا، و کاوه، حامد. (1399). تأثیر سطوح مختلف کود محرک رشد حاوی عصاره جلبک و وزن بنه مادری بر فعالیت آنتی اکسیدانی و مواد مؤثره زعفران. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 43(2 )، 213-226. SID. https://sid.ir/paper/406976/fa

    Vancouver: کپی

    خندان ده ارباب سکینه، امینی فرد محمدحسین، فلاحی حمیدرضا، کاوه حامد. تأثیر سطوح مختلف کود محرک رشد حاوی عصاره جلبک و وزن بنه مادری بر فعالیت آنتی اکسیدانی و مواد مؤثره زعفران. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1399؛43(2 ):213-226. Available from: https://sid.ir/paper/406976/fa

    IEEE: کپی

    سکینه خندان ده ارباب، محمدحسین امینی فرد، حمیدرضا فلاحی، و حامد کاوه، “تأثیر سطوح مختلف کود محرک رشد حاوی عصاره جلبک و وزن بنه مادری بر فعالیت آنتی اکسیدانی و مواد مؤثره زعفران،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 43، no. 2 ، pp. 213–226، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406976/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا