مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

589
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کاربرد ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر جذب عناصر پرمصرف، عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L. )

صفحات

 صفحه شروع 950 | صفحه پایان 966

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر سطوح ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر جذب عناصر پرمصرف, عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L. ), آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 96-1395 در مزرعه ای واقع در شهرستان مبارکه انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل ورمی کمپوست در سه سطح (صفر, 5 و 10 تن در هکتار) و محلول پاشی اسید هیومیک روی شاخ و برگ در چهار سطح (صفر, 2, 4 و 6 لیتر در هکتار) بود. نتایج نشان داد که کاربرد ورمی کمپوست به میزان 10 تن در هکتار باعث افزایش عملکرد اسانس و محتوای فسفر دانه به ترتیب به میزان 86. 7% و 33% نسبت به شاهد گردید. محلول پاشی 4 لیتر در هکتار اسید هیومیک در شرایط کاربرد صفر, 5 و 10 تن ورمی کمپوست, باعث افزایش محتوای پتاسیم دانه به ترتیب به میزان 27. 8, 9. 6 و 9. 2 درصد نسبت به شاهد شد. بالاترین درصد نیتروژن دانه در کاربرد توأم اسید هیومیک به میزان 4 لیتر در هکتار و 10 تن ورمی کمپوست مشاهده شد که در مقایسه با شاهد, 11. 7% افزایش نشان داد. محلول پاشی 4 و 6 لیتر در هکتار اسید هیومیک در شرایط کاربرد 10 تن ورمی کمپوست, باعث افزایش عملکرد دانه به ترتیب به میزان 11. 1% و 9. 9% نسبت به شاهد گردید. مصرف ترکیبی اسید هیومیک و ورمی کمپوست می تواند نیازهای غذایی زیره سبز را فراهم نموده و ضمن افزایش عملکرد کمّی و کیفی, گامی مؤثر در جهت تحقق اهداف کشاورزی پایدار تلقی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ورناصری قندعلی، ویدا، نصیری دهسرخی، عباس، مکاریان، حسن، و حقیقت جو، پرویز. (1398). تأثیر کاربرد ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر جذب عناصر پرمصرف, عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(6 (پیاپی 98) )، 950-966. SID. https://sid.ir/paper/407541/fa

    Vancouver: کپی

    ورناصری قندعلی ویدا، نصیری دهسرخی عباس، مکاریان حسن، حقیقت جو پرویز. تأثیر کاربرد ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر جذب عناصر پرمصرف, عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(6 (پیاپی 98) ):950-966. Available from: https://sid.ir/paper/407541/fa

    IEEE: کپی

    ویدا ورناصری قندعلی، عباس نصیری دهسرخی، حسن مکاریان، و پرویز حقیقت جو، “تأثیر کاربرد ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر جذب عناصر پرمصرف, عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 6 (پیاپی 98) ، pp. 950–966، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407541/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button