مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

386
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

465
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیرعصاره کنگر فرنگی بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی بره های سنجابی

صفحات

 صفحه شروع 357 | صفحه پایان 364

چکیده

 تاثیر عصاره استنی کنگرفرنگی(آرتیشو) بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی 18 راس بره نر سنجابی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و شش تکرار در قفس های انفرادی به مدت 75 روز بررسی شد. تیمارها شامل 1-جیره شاهد بدون افزودنی 2-جیره شاهد+ 5میلی لیتر عصاره کنگر فرنگی و 3-جیره شاهد+ 10 میلی لیتر عصاره کنگر فرنگی به ازای هر کیلوگرم ماده خشک جیره بودند. . به طور ماهیانه قبل از عرضه جیره صبح, از طریق سیاهرگ ورید گردن نمونه های خون از بره ها اخذ گردید. غلظت برخی از فراسنجه های خونی, گلوکز, کلسترول, پروتیین کل, اوره وآنزیم های آلانین آمینوترانسفراز, آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتازاندازه گیری شد. نتایج این آزمایش نشان داد افزودن عصاره آرتیشو تأثیری بر عملکرد و رشد بره ها نداشت اما سبب کاهش مقدار کلسترول و تری-گلیسیرید خون بره ها شد و میزان مالون دی آلدئید را نیز کاهش داد(p<0/05). میزان اوره و کلسترول خون نیز تحت تاثیر زمان تغییرات معنی داری را نشان داد(p<0/05) بطوریکه در روز چهلم آزمایش میزان این فراسنجه ها کمتر از دو زمان دیگر بود. براساس نتایج حاصل استفاده از عصاره استونی کنگر فرنگی تا سطح 10 میلی لیتر در کیلوگرم جیره روزانه تاثیری بر افزایش وزن و عملکرد رشد بره ها ندارد ولی برخی فراسنجه های خونی را بهبود می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دارابی، صوفی، معینی، محمدمهدی، سوری، منوچهر، نوریان سرور، محمدابراهیم، و پاپ زن، عبدالحمید. (1399). تاثیرعصاره کنگر فرنگی بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی بره های سنجابی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 22(3 )، 357-364. SID. https://sid.ir/paper/408993/fa

    Vancouver: کپی

    دارابی صوفی، معینی محمدمهدی، سوری منوچهر، نوریان سرور محمدابراهیم، پاپ زن عبدالحمید. تاثیرعصاره کنگر فرنگی بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی بره های سنجابی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1399؛22(3 ):357-364. Available from: https://sid.ir/paper/408993/fa

    IEEE: کپی

    صوفی دارابی، محمدمهدی معینی، منوچهر سوری، محمدابراهیم نوریان سرور، و عبدالحمید پاپ زن، “تاثیرعصاره کنگر فرنگی بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی بره های سنجابی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 22، no. 3 ، pp. 357–364، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408993/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button