مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

378
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات نانو ذرات اکسید روی بر ویژگی های فیزیولوژیک فلفل دلمه ای (. Capsicum annuum L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 138

چکیده

 در این پژوهش تأثیر محلول پاشی نانو ذره اکسید روی با سه غلظت (صفر, ppm 1000 و ppm 2000) بر پاسخ گیاه فلفل دلمه ای (. Capsicum annuum L) در سطوح شوری متفاوت (صفر, 25, 50 و 75 میلی مولار کلرید سدیم) بررسی و مطالعه شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در شرایط گلدانی انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد سطوح بالای شوری و نانو ذره اکسید روی باعث کاهش میزان کلروفیل, میزان کاروتنوئید, فنل کل, وزن خشک برگ ها, میزان پرولین, کاهش کربوهیدرات محلول کل, ارتفاع گیاه, قطر ساقه و فعالیت آنزیم کاتالاز شد, اما سطوح بالای شوری باعث افزایش میزان مالون دی آلدهید شد. با افزایش شدت تنش شوری (50 میلی مولار), میزان کربوهیدرات محلول افزایش یافته و با ادامه روند افزایش تنش به 75 میلی مولار شوری در این آزمایش میزان کربوهیدرات محلول کاهش یافت. اثر متقابل شوری و نانو ذره اکسید روی بر میزان کلروفیل, پرولین, مالون دی آلدهید, فنل کل, کربوهیدرات محلول, وزن خشک برگ ها و کاروتنوئید معنی دار بود. نتایج این آزمایش نشان داد که محلول پاشی روی به شکل نانو ذرات تا حدودی آسیب های ناشی از شوری را کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسولی، فرزانه، عابدینی، فاطمه، و فخرقاضی، سیدهادی. (1398). بررسی اثرات نانو ذرات اکسید روی بر ویژگی های فیزیولوژیک فلفل دلمه ای (. Capsicum annuum L) تحت تنش شوری. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 9(2 )، 125-138. SID. https://sid.ir/paper/409323/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی فرزانه، عابدینی فاطمه، فخرقاضی سیدهادی. بررسی اثرات نانو ذرات اکسید روی بر ویژگی های فیزیولوژیک فلفل دلمه ای (. Capsicum annuum L) تحت تنش شوری. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1398؛9(2 ):125-138. Available from: https://sid.ir/paper/409323/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه رسولی، فاطمه عابدینی، و سیدهادی فخرقاضی، “بررسی اثرات نانو ذرات اکسید روی بر ویژگی های فیزیولوژیک فلفل دلمه ای (. Capsicum annuum L) تحت تنش شوری،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 9، no. 2 ، pp. 125–138، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/409323/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا