مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

225
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف عصاره بارهنگ کبیر (Plantago major) بر عملکرد رشد در جیره غذایی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 زمینه و هدف: بارهنگ کبیر یکی از گیاهان طبی بوده که در طب سنتی برای درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. پژوهش حاضر با هدف برسی تاثیر سطوح مختلف عصاره بارهنگ کبیر Plantago major L. بر برخی شاخص های رشد و کارایی تغذیه در بچه ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio انجام شد. روش کار: بدین منظور تعداد 204 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی (09/2± 69/18گرم) در 4 تیمار و هر تیمار با 3 تکرار شامل: , شاهد(بدون عصاره بارهنگ کبیر(, 1/0, 5/0 و 1 درصد عصاره بارهنگ کبیر در کیلوگرم غذا, توزیع گردید تغذیه بچه ماهیان 2 بار در روز و به میزان 3 درصد وزن بدن و دوره آزمایشی 45 روز به طول انجامید. زیست سنجی بچه ماهیان هر 2 هفته یکبار انجام شد. یافته ها: نتایج پژوهش در پایان دوره آزمایش نشان داد شاخص های رشد (افزایش وزن, درصد افزایش وزن, ضریب چاقی, ضریب رشد ویژه, افزایش وزن روزانه و درصد افزایش وزن روزانه) و برخی شاخص های تغذیه ای ( ضریب تبدیل غذایی و ضریب بازده غذایی)در تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری با گروه شاهد نداشتند (05/0< p. ). بیش ترین و کم ترین افزایش وزن, درصد افزایش وزن و ضریب چاقی بترتیب در تیمار 1/0 درصد عصاره بارهنگ و شاهد مشاهد شد. بیش ترین و کم ترین ضریب رشد ویژه بترتیب در تیمار های 1/0 و 5/0 درصد عصاره بارهنگ و شاهد مشاهده گردید. کم ترین ضریب تبدیل غذائی در تیمار 1 درصد عصاره و کم ترین ضریب بازده غذایی در شاهد مشاهد گردیده است. نتیجه گیری: با توجه به نتایج سطوح مختلف عصاره بارهنگ بر عملکرد رشد و کارایی تغذیه تاثیری قابل توجهی نداشت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    واحدی، عبدالبشیر، پاک نژاد، حامد، سوداگر، محمد، شعبانی، علی، و جافر، علی. (1399). اثر سطوح مختلف عصاره بارهنگ کبیر (Plantago major) بر عملکرد رشد در جیره غذایی کپور معمولی (Cyprinus carpio). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 14(1 (پیاپی 52) )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/411672/fa

    Vancouver: کپی

    واحدی عبدالبشیر، پاک نژاد حامد، سوداگر محمد، شعبانی علی، جافر علی. اثر سطوح مختلف عصاره بارهنگ کبیر (Plantago major) بر عملکرد رشد در جیره غذایی کپور معمولی (Cyprinus carpio). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1399؛14(1 (پیاپی 52) ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/411672/fa

    IEEE: کپی

    عبدالبشیر واحدی، حامد پاک نژاد، محمد سوداگر، علی شعبانی، و علی جافر، “اثر سطوح مختلف عصاره بارهنگ کبیر (Plantago major) بر عملکرد رشد در جیره غذایی کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 14، no. 1 (پیاپی 52) ، pp. 1–12، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/411672/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button