Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

533
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

888
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر گیاهشناسی، فیتوشیمیایی، فعالیت های زیستی و کاربردهای صنعتی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 26

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 رزماری (Rosmarinus officinalis) از تیره نعناع تقریبا در سراسر جهان پراکنده است و به طور خاصی در مناطق مدیترانه ای تجمع دارد و در ایران نیز کشت می شود. این گیاه دارای خواص درمانی گسترده می باشد. بنابراین به دلیل اهمیت این گیاه و توجه و علاقه فزاینده مردم مبنی بر استفاده کمتر از داروهای شیمیایی، لذا بررسی مطالعات انجام شده در جهت بررسی خواص گیاه رزماری ضروری به نظر می رسد. کارنوسیک اسید (Carnosic acid) در حال حاضر یک ترکیب مهم است که از اجزای اصلی ترکیبات ثانویه رزماری است. اجزای کلیدی که از رزماری استخراج شد شامل سیرسیماریتین (Cirsimaritin)، دیوسمین (Diosmin) و ژنکوانین (Genkwanin) بود. رزمارینیک اسید به شکل کارنوزول (Carnosol) و اسید کارنوسیک دارای خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی است. اسانس گیاه رزماری دارای خاصیت ضدباکتریایی بسیار خوبی علیه بسیاری از باکتری ها می-باشد. در سال های اخیر تحقیقات زیادی در زمینه اثرات بازدارندگی آن در برابر میکروارگانیسم ها صورت گرفته است. اسید اولئانولیک (Oleanolic acid) دارای خواص ضد ویروسی، آنتی اکسیدانی و ضد تکثیر در برابر حفاظت در برابر آپوپتوز اکسیداتیو است. اورسولیک اسید (Ursolic acid) در جلوگیری از سرطان نیز میتواند مفید باشد. گیاه رزماری برای انسان غیرسمی بوده و اثرات جانبی ندارد. به طوری که نسبت به برخی از آنتی بیوتیک های رایج این گیاه با ارزش سرآمد بوده است. همچنین چندین مطالعه بررسی شده موید این مطلب بودند که افزودن عصاره رزماری به نمونه های غذایی تاثیر مناسبی در کاهش بار میکروبی و افزایش ماندگاری مواد غذایی داشته است. از آن جایی که فعالیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و بسیاری خواص فارماکولوژیکی با دامنه وسیع، گیاه رزماری به اثبات رسیده است. لذا این گیاه می تواند گزینه مناسبی برای استفاده در حوزه داروسازی و صنایع غذایی باشد. لذا انجام مطالعات بیشتر در زمینه ارزیابی فعالیت های ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی آن ضروری و مفید به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی ساردویی، علی. (1400). مروری بر گیاهشناسی, فیتوشیمیایی, فعالیت های زیستی و کاربردهای صنعتی. گیاه و زیست فناوری ایران، 16(3 )، 13-26. SID. https://sid.ir/paper/415637/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی ساردویی علی. مروری بر گیاهشناسی, فیتوشیمیایی, فعالیت های زیستی و کاربردهای صنعتی. گیاه و زیست فناوری ایران[Internet]. 1400؛16(3 ):13-26. Available from: https://sid.ir/paper/415637/fa

    IEEE: کپی

    علی صالحی ساردویی، “مروری بر گیاهشناسی, فیتوشیمیایی, فعالیت های زیستی و کاربردهای صنعتی،” گیاه و زیست فناوری ایران، vol. 16، no. 3 ، pp. 13–26، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415637/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا