مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

887
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

200
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخم گذار

صفحات

 صفحه شروع 499 | صفحه پایان 509

چکیده

 بمنظور بررسی اثر سطوح متفاوت انرژی و پروتئین جیره غذایی برعملکرد مرغان تخمگذار لگهوون سویه های لاین W-36, آزمایش فاکتوریلی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه سطح انرژی قابل متابولیسم (2700, 2800, 2900 کیلوکالری درکیلوگرم) و چهار سطح پروتئین (14, 15, 16, 17%) در دو محدوده سنی (32-27 و 40-32 هفتگی) انجام شد. تعداد 1152 مرغ تخمگذار بطور تصادفی به 12 گروه آزمایشی هر یک با چهار تکرار شامل 8 قفس سه مرغی تقسیم شدند. آب و خوارک در طول دوره 90 روزه آزمایش بطور آزاد در اختیار مرغها بود. مقادیر مختلف انرژی یا پروتئین یا اثر متقابل آن ها تاثیر معنی داری بردرصد تولید تخم مرغ و تخم مرغ تولیدی روزانه هر مرغ نداشت (05/0>P), اگرچه با افزایش سطح انرژی, این صفات تمایل به افزایش داشتند. وزن تخم مرغ تحت تاثیر مقدار پروتئین جیره قرار گرفت. (01/0>P) ولی تفاوت قابل ملاحظه ای بین سطوح پروتئینی 15, 16 و 17% وجود نداشت. با افزایش پروتئین جیره از 14 به 15 و 17% وزن تخم مرغ به ترتیب از 1/57 به 3/58 و 5/58 گرم افزایش یافت. با افزایش سطح انرژی جیره خوراک مصرفی روزانه کاهش یافت (01/0>P) بطوری که با افزایش انرژی از 2700 به 2900 کیلوکالری در کیلوگرم کاهشی معادل 5/2 گرم در روز در مصرف خوراک هر مرغ مشاهده شد. اثر مقادیر مختلف انرژی بر ضریب تبدیل غذایی و خوراک مصرفی به ازای هر دوجین تخم مرغ نیز معنی دار بود (05/0>P) و با افزایش سطح انرژی این صفات بهبود یافت. هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم مرغ, بابالاترین سطح انرژی جیره افزایش یافت. کمترین سود ناخالص روزانه براساس وزن تخم مرغ را مرغانی داشت که جیره حاوی 2900 کیلوکالری در کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم را دریافت کرده بودند. اثر سطح انرژی جیره برکیفیت پوسته تخم مرغ نیز معنی دار شد (01/0>P) تغییرات میزان انرژی جیره اثری بر تغییر وزن بدن مرغ ها طی دوره آزمایش نداشت لیکن اثر سطوح مختلف پروتئین براین صفت معنی دار بود(01/0>P) کیفیت سفیده, درصد تخم مرغ های با پوسته شکسته و درصد تخم مرغهای بدون پوسته یا با پوسته خیلی نرم و درصد تلفات تحت تاثیر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره قرار نگرفت. بجز کیفیت سفیده درصد تلفات, بقیه صفات و فراسنجه ها تحت تاثیر سن قرار گرفتند (01/0>P). حداکثر تولید تخم مرغ براساس شاخص روزمرغ و تخم مرغ تولیدی روزانه هرمرغ و بازده غذایی و نیز کمترین هزینه خوراک بازای هر کیلوگرم تخم مرغ را مرغانی داشتند که جیره حاوی 2800 کیلوکالری در کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم و 15% پروتئین دریافت کرده بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاه نظری، محمد، شیوازاد، محمود، کامیاب، عبدالرضا، و نیک خواه، علی. (1383). اثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخم‌گذار. علوم کشاورزی ایران، 35(2)، 499-509. SID. https://sid.ir/paper/416911/fa

    Vancouver: کپی

    شاه نظری محمد، شیوازاد محمود، کامیاب عبدالرضا، نیک خواه علی. اثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخم‌گذار. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1383؛35(2):499-509. Available from: https://sid.ir/paper/416911/fa

    IEEE: کپی

    محمد شاه نظری، محمود شیوازاد، عبدالرضا کامیاب، و علی نیک خواه، “اثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخم‌گذار،” علوم کشاورزی ایران، vol. 35، no. 2، pp. 499–509، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/416911/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button