مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

315
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر زمان محلول پاشی اوره برخصوصیات کمی و کیفی دانه گندم سرداری (T.aestivum.L) در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 301 | صفحه پایان 311

چکیده

 به منظور مطالعه اثر زمان محلول پاشی اوره برعملکرد و درصد پروتئین دانه درگندم دیم رقم سرداری, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 6 تیمار, در 3 تکرار و به مدت 3 سال زراعی (1380-1377) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم (مراغه) به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی در این پژوهش, محلول پاشی اوره با غلظت 5 درصد (20 کیلوگرم نیتروژن خالص برهکتار) از منبع اوره درمراحل پنجه دهی, ساقه رفتن, ظهور برگ پرچم, گرده افشانی و محلول پاشی اوره به غلظت 5 درصد همراه با تو.فور.دی به میزان 2 لیتر بر هکتار در زمان مبارزه با علف های هرز پهن برگ (مرحله پنجه دهی) و تیمار شاهد (بدون محلول پاشی اوره) بود. نیتروژن براساس فرمول کودی ایستگاه به میزان 50 کیلوگرم در هکتار و بدون در نظر گرفتن میزان نیتروژن کاربردی برای محلول پاشی, مصرف گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که محلول پاشی اوره اثر معنی داری در افزایش درصد پروتئین دانه نداشت. اما متوسط بیشترین عملکرد دانه 14 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش داشت که این افزایش با محلول پاشی اوره در مرحله گرده افشانی به دست آمد. محلول پاشی اوره اثر معنی داری در افزایش درصد پروتئین دانه نداشت. حداکثر غلظت پروتئین دانه به میزان 7/17 درصد از محلول پاشی اوره در مراحل ساقه رفتن و پنجه دهی همراه با تو.فور.دی به دست آمد. اما میزان افزایش غلظت پروتئین دانه نسبت به تیمار شاهد, همراه با بیشترین افزایش عملکرد دانه 11 درصد بود که از محلول پاشی اوره در مرحله پنجه دهی همراه با تو.فور.دی به دست آمد. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش, از محلول پاشی اوره می توان برای افزایش غلظت و عملکرد پروتئین دانه گندم دیم استفاده نمود و مناسب ترین زمان محلول پاشی اوره, به منظور افزایش غلظت پروتئین دانه در مرحله پنجه دهی همراه با تو.فور.دی است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیضی اصل، ولی، و ولی زاده، غلامرضا. (1383). بررسی اثر زمان محلول پاشی اوره برخصوصیات کمی و کیفی دانه گندم سرداری (T.aestivum.L) در شرایط دیم. علوم کشاورزی ایران، 35(2)، 301-311. SID. https://sid.ir/paper/417096/fa

    Vancouver: کپی

    فیضی اصل ولی، ولی زاده غلامرضا. بررسی اثر زمان محلول پاشی اوره برخصوصیات کمی و کیفی دانه گندم سرداری (T.aestivum.L) در شرایط دیم. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1383؛35(2):301-311. Available from: https://sid.ir/paper/417096/fa

    IEEE: کپی

    ولی فیضی اصل، و غلامرضا ولی زاده، “بررسی اثر زمان محلول پاشی اوره برخصوصیات کمی و کیفی دانه گندم سرداری (T.aestivum.L) در شرایط دیم،” علوم کشاورزی ایران، vol. 35، no. 2، pp. 301–311، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/417096/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button