Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

705
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

194
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرهای شوری آب آبیاری و کاربرد روی بر حلالیت کادمیم خاک و غلظت آن در گندم

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 60

کلیدواژه

چکیده

 یک آزمایش فاکتوریل با دو سطح روی (صفر و 1.5 میلی گرم در کیلوگرم خاک) پنج سطح شوری آب آبیاری (صفر , 60 , 120 و 180 میلی مولار کلرید سدیم و 120 میلی مولار نیتراتت سدیم) با سه تکرار اجرا گردید.بذر گندم , رقم روشن ( Tretecum aestivum ev. Roshan درداخل گلدان کشت گردید. بعد از برداشت گیاه , غلظت روی و کادمیم در اندام های هوایی اندازه گیری شد. فعالیت گونه های مختلف روی کادمیم محلول خاک با استفاده از نرم افزار MINTEQA2 تخمین زده شد.شوری ناشی از کلرید سدیم باعث افزایش غلظت کادمیم کل و نیز گونه هایCd2+,CdCl02 , CdCl+ محلول خاک شد, در حالی که شوری نیترات سدیم تاثیری بر غلطت کادمیم محلول خاک نداشت . غلظت کادمیم گیاه , با غلظت کادمیم کل محلول خاک هم بستگی مثبت و با غلظت روی محلول خاک هم بستگی منفی داشت. مصرف سولفات روی باعث کاهش غلظت کادمیم و افزایش غلظت روی در گیاه گردید. نتایج این آزمایش نشان داد یون کلرید, نقش موثری در افزایش حلالیت کادمیم خاک و جذب آن به وسیله گیاه دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریعتمداری، حسین، کریمیان، نجفعلی، و خوش گفتارمنش، امیرحسین. (1382). اثرهای شوری آب آبیاری و کاربرد روی بر حلالیت کادمیم خاک و غلظت آن در گندم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 7(4)، 53-60. SID. https://sid.ir/paper/419794/fa

    Vancouver: کپی

    شریعتمداری حسین، کریمیان نجفعلی، خوش گفتارمنش امیرحسین. اثرهای شوری آب آبیاری و کاربرد روی بر حلالیت کادمیم خاک و غلظت آن در گندم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1382؛7(4):53-60. Available from: https://sid.ir/paper/419794/fa

    IEEE: کپی

    حسین شریعتمداری، نجفعلی کریمیان، و امیرحسین خوش گفتارمنش، “اثرهای شوری آب آبیاری و کاربرد روی بر حلالیت کادمیم خاک و غلظت آن در گندم،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 7، no. 4، pp. 53–60، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419794/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا