مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,038
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری آب آبیاری و مصرف روی بر عملکرد، اجزا عملکرد و تجمع روی در گندم

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 206

کلیدواژه

چکیده

 تنش شوری یکی از مشکلات عمده کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک در تولید محصولات زراعی است. در این شرایط علاوه بر رعایت اصول مدیریتی خاص, تغذیه صحیح و مناسب نیز نقش مهمی در بهبود وضعیت گیاه دارد. به منظور بررسی تاثیر شوری آب آبیاری و مصرف روی بر عملکرد, اجزا عملکرد, و غلظت روی در گندم آزمایشی با 4 سطح شوری آب آبیاری (شاهد, 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر با استفاده از نمک های کلرید کلسیم و سدیم و سولفات منیزیم با نسبت مولی 1:1:1) و پنج سطح کود سولفات روی (0, 10, 20, 30 میلی گرم روی در کیلوگرم خاک و محلول پاشی با غلظت 3 در هزار) در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل با چهار تکرار در شرایط گلخانه انجام گرفت. شوری آب آبیاری ارتفاع گیاه, طول سنبله, وزن هزاردانه,  تعداد دانه در سنبله, عملکرد دانه و کاه و کلش گندم را کاهش داد. مصرف روی تمامی این خصوصیات را به جز وزن هزاردانه بهبود بخشید. شوری آب آبیاری جذب و غلظت روی کاه و کلش و دانه را در تمام تیمارها نسبت به شاهد کاهش داد و با افزایش روی مصرفی, غلظت روی در کاه و کلش و دانه به طور معنی داری افزایش یافت. نتایج نشان می دهد که افزودن روی در شرایط شوری کم تا متوسط می تواند از طریق کاهش اثرات شوری, رشد و نهایتا عملکرد گندم را بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، محمد، آستارایی، علیرضا، نصیری محلاتی، مهدی، و کشاورز، پیمان. (1385). تاثیر شوری آب آبیاری و مصرف روی بر عملکرد, اجزا عملکرد و تجمع روی در گندم. پژوهشهای زراعی ایران، 4(2)، 195-206. SID. https://sid.ir/paper/118952/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی محمد، آستارایی علیرضا، نصیری محلاتی مهدی، کشاورز پیمان. تاثیر شوری آب آبیاری و مصرف روی بر عملکرد, اجزا عملکرد و تجمع روی در گندم. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1385؛4(2):195-206. Available from: https://sid.ir/paper/118952/fa

    IEEE: کپی

    محمد احمدی، علیرضا آستارایی، مهدی نصیری محلاتی، و پیمان کشاورز، “تاثیر شوری آب آبیاری و مصرف روی بر عملکرد, اجزا عملکرد و تجمع روی در گندم،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 4، no. 2، pp. 195–206، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/118952/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button